Müslüman gençlerden Batıya demokrasi çağrısı

İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Forumu tarafından T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile düzenlenen “1. İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Kampı” Antalya’da başladı...

FETÖ darbe girişimine karşı Türkiye’nin yanında yer aldıklarını açıklayan dünya Müslüman gençleri Antalya’da düzenlenen “1. İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Kampı”nda bir araya geldi. İslam İşbirliği Teşkilatı’na bağlı uluslararası bir teşkilat olan İslam Konferansı Gençlik Forumu (IKGF) tarafından ve T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilen kamp, “Barış, Dayanışma ve Ortak Değerler İçin Gençler Eylemde” temasıyla 24 Ağustos’a kadar Antalya’da devam edecek.

Kepez ilçesindeki Gençlik ve Spor Bakanlığı Duacı Kampı’nda düzenlenen programın açılışına Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman, AK Parti İstanbul Milletvekili ve İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Forumu’nun kurucu başkanı Ali Sarıkaya, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Serdal Eravcı, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş ile kampta yer alan gençler katıldı. Kampın açılışında şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti dinlendi. Açılışta ellerindeki Türk bayraklarını sallayan gençler, renkli görüntüler oluşturdu.

İskandarov: Müslüman Gençlik Türkiye’nin safinda
Gençlik kampı ile ilgili açıklama yapan IKGF Başkanı Büyükelçi Elshad İskandarov, 35 farklı ülkeyi temsilen kampa katılan 300’den fazla gencin kampın ilk gününde “Türkiye ve Demokrasiye Destek” deklarasyonunu oybirliğiyle kabul ettiklerini bildirdi.
Hain darbe girişiminin sadece Türkiye’nin istikrarını değil, sorunlu Ortadoğu coğrafyasında da Türkiye’nin üstlenmiş olduğu istikrar ve güven sağlayıcı rolünün hedef alındığına dikkat çeken İskandarov 15 Temmuz askeri kalkışma girişiminin hemen ardından düzenlenen etkinlikte kabul edilmiş deklarasyonun, darbecilere karşı ümmet coğrafyası gençliğinin Türk demokrasi ve Türk gençliğinin yanında kenetlendiğini dünyaya büyük bir kararlılıkla göstermiş olduğunu vurguladı.

Sarıkaya: “Değişmeyen tek şeyin hak ve batıl mücadelesi”
35 ülkeden 300’e yakın Müslüman gencin katıldığı kampın açılış konuşmasını AK Parti İstanbul Milletvekili ve İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Forumu’nun kurucu başkanı Ali Sarıkaya yaptı.  Sarıkaya, konuşmasında Başkomutan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yürüttükleri mücadelenin sadece bir AK Parti, Türkiye mücadelesi değil, bir ümmet mücadelesi, hak ve batıl mücadelesi olduğunu söyledi. Hazreti Adem'den beri devam eden bu mücadelenin zaman zaman adının ve aktörlerinin değiştiğini vurgulayan Sarıkaya, değişmeyen tek şeyin hak ve batıl mücadelesi olduğunu kaydetti.

Bu mücadelenin en önemli örneklerinden birisinin 15 Temmuz gecesi yaşandığına işaret eden Sarıkaya, “Bu hain, gözünü kan bürümüş, maşa olarak kullanılan terör çetesi Türkiye’de bir darbe girişiminde bulundu. Amaçları 2002’den itibaren ayağa kalkmış Türk devletini ve Türk milletini tökezleterek vuracakları darbeyle Türkiye'ye ve kucak açtığı dost ülkelere zarar vermekti. Allah'ın inayeti ve milletimizin dirayetiyle bunu kırdık” dedi.

#YouthWithTurkey hashtag’i ile sosyal medyada Türkiye’ye destek
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine karşın Türkiye’nin yanında yer aldıklarını göstermek için bir araya gelen Müslüman gençler, düzenlenen söyleşilerde Türkiye’ye olan desteklerini dile getirdi. Askeri darbe girişimi sonrası batı devlet makamları ve basınının, en önemli insani değerlerden biri olan demokrasi için mücadele veren Türk halkına yeterince destek vermediğini vurgulayan gençler, batı gençliğini, Türkiye ile dayanışma amaçlı #YouthWithTurkey hashtag’i ile sosyal medya eylemi gerçekleştirmeye davet etti.

Gençler, sosyal medya üzerinden ağustos ayı boyunca yürütülecek sosyal medya kampanyasında darbecilerin karanlık planlarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlarda toplanan Türk milletinin demokrasi mücadelesini, Türk demokrasisinin bölge ve dünya için önemini, çarpıcı hikayeler ve yaratıcı yöntemlerle dünya kamuoyuna tanıtılacak.

"İslam Tarihi ve Medeniyeti", "Çok Kültürlülük Perspektifinde Ümmet Olma Zenginliği", "İslam ve Demokrasi" "Modern ve Postmodern Dönemde İslam Algısı" konularında eğitim niteliğinde sunumların yapılacağı kamp programı kapsamında çeşitli sportif etkinlikler de gerçekleştiriliyor. Kapta okçuluk, basketbol, futbol, satranç, rafting, tenis, paintball gibi sportif etkinliklere katılan gençler dayanışma ve birlikteliklerini pekiştirdi. Gençlerin survivor parkurundaki yarışlarında heyecanlı anlar yaşandı. “Barış, Dayanışma ve Ortak Değerler İçin Gençler Eylemde” temasıyla bir araya gelen gençler, 24 Ağustos’a kadar Antalya'da çalışmalarını sürdürecek. Demokrasi Kampı etkinlikleri, erkekler ve kızlar olmak üzere 2 ayrı grupta gerçekleştirecek.

Konut fiyatlarındaki artış oranı belli oldu Gülten Dayıoğlu Ödülü sahibini buldu İşte kira getirisi en yüksek 10 şehir…