Muratpaşa Belediyesi fazla maliyetli olan hizmet binasını boşalttı

Antalya'nın Muratpaşa Belediyesi henüz 2 yıl süresi bulunan ek hizmet binasını boşalttı.

Antalya Muratpaşa Belediyesi, ek hizmet binasını boşalttı. Belediye ödediği yüksek kira ve yapılan harcamalar nedeniyle 'yenisini yapmak daha ucuza mal olurdu' eleştirileri alan ek hizmet binasından 18 ay sonra vazgeçti.

Belediye, Çağlayan Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı'nda yer alan binayı 17 Eylül 2014 tarihinde 3 yıllık süre ile KDV hariç 29 bin lira aylıkla kiralamıştı

650 bin lira kira

Ek hizmet binası 2015 yılı Ocak ayında açıldığından beri tartışmaları da beraberinde getirmişti. Teraslar dahil 2 bin 180 metrekarelik yapıya aylık KDV hariç 29 bin lira kira ödeme yapılıyordu. Yıllık ÜFE'ye oranla yapılan artış hesaba katılmadan, bugüne kadar KDV hariç ödenen kira bedeli 609 bin lirayı aştı. Artışla birlikte 650 bin lirayı aştığı düşünülüyor.

Son tarih 16 Haziran

3 ay önceden bildirmek koşulu ile sözleşmeyi feshetme hakkını kullanan Muratpaşa Belediyesi tüm birimlerine, binayı 16 Haziran'a kadar boşaltmaları için yazılı emir yolladı. Ek hizmet binasında faaliyet gösteren 7 birimden Kadın ve Aile Hizmetleri, Ana Hizmet Binası'na taşındı.

Belediyede yer yok

Destek Hizmetleri, Dış İlişkiler, Etüd Proje, İşletme ve İştirakler, Kentsel Tasarım ile Kütüphane Müdürlükleri
ise ek hizmet binasında hizmet vermeyi sürdürüyor. 6 birimde de taşınma hazırlıkları başlarken, ana hizmet binasındaki yer sorunu, taşınma sürecini geciktiriyor. Yer sorunuyla ilgili alternatif çözüm arandığı öğrenildi.
Konut fiyatlarındaki artış oranı belli oldu Gülten Dayıoğlu Ödülü sahibini buldu İşte kira getirisi en yüksek 10 şehir…