Müjde! İstanbul-İzmir arası 3.5 saate iniyor

Yapım çalışmalarının hızla devam ettiği İzmit Körfez Geçiş Köprüsü 8 ay sonra mart 2016 tarihinde tamamlanarak hizmete açılacak..

Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli kısmı olan ve çalışmaların aralıksız devam ettiği İzmit Körfez Geçiş Köprüsü, ulaştırma tarihin en büyük yatırımlarından biri olarak yükseliyor. Son olarak daha önce yapılmasına rağmen kopan kedi yolunun yeniden inşa edildiği izmit Körfez geçiş Köprüsü'nün Mart 2016'da hizmete açılması planlanıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale ettiği Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi, 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere 433 kilometrelik yoldan meydana geliyor.2.682 metre olarak planlanan körfez geçiş köprüsünün orta açıklığı ise 1.500 metre olarak planlandı.

Dünyanın en büyük orta açıklığa sahip 4. köprüsü oacak İzmit Körfez Geçiş Köprüsü tamamlandığında 8-10 saat süren İstanbul İzmir yolunun 3,5 saate inecek. Yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlayacak olan köprünün geçiş bedeli ise 35 dolar artı KDV olacak.


Konut fiyatlarındaki artış oranı belli oldu Gülten Dayıoğlu Ödülü sahibini buldu İşte kira getirisi en yüksek 10 şehir…