Konut piyasasındaki hareketlilik sürüyor!

Konut piyasasındaki hareketlilik Ağustos ayında da hız kesmeden devam etti.

Türkiye’nin en çok ilana sahip emlak sitesi Hürriyet Emlak, ülke genelindeki verilerden derlediği Ağustos 2018 Emlak Endeksi’ni açıkladı. Hürriyet Emlak Ağustos 2018 Emlak Endeksi* verilerine göre satılık konutların fiyatları Ağustos ayında da yükselmeye devam etti.

Açıklanan verilere göre satılık konut fiyatlarında İstanbul %10 artışla 5 büyük il içerisinde son 6 ayda en fazla yükselişin yaşandığı şehir oldu.

İstanbul’u %4 ile İzmir, %2 ile Ankara ve Bursa takip etti.

Hürriyet Emlak Ağustos 2018 Emlak Endeksi verilerine göre, Türkiye genelinde satılık konutlarda yıllık artış %8,67 olarak gerçekleşirken, kiralık konutlarda yıllık artış metrekare fiyatı başına %6,24 oldu. Öte yandan Türkiye genelinde satılıklarda metrekare ortalama fiyatı 2,031 TL olarak hesaplanırken kiralıklarda ise metrekare ortalaması 9 TL’ye ulaştı. Ülke genelinde konutların amortisman süresi ise ortalama 21 yıl olarak hesaplandı.

Mart ayından bu yana satılık konut fiyatı en çok artan şehir %17 artışla Bilecik oldu. Bu ilimizi Amasya, Muğla, Uşak, Kütahya ve İstanbul takip etti. Fiyatların en çok düştüğü iller %7 düşüşle Rize ve Batman, %6 düşüşle Artvin ve Sivas oldu.

Konut fiyatlarındaki artış oranı belli oldu Gülten Dayıoğlu Ödülü sahibini buldu İşte kira getirisi en yüksek 10 şehir…