İstanbul'da lüks taksi dönemi!

Birçok ilde başlatılan lüks taksi hizmeti İstanbul'da da uygulamaya alınacak olup indir bindi ücreti ise normal taksilere göre yüzde 15 zamlı olacak...

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul'da başlatılan indi-bindi tarifesi ile birlikte yeniden gündeme gelen taksiler, lüks seçenekleri ile de gündem konusu olmaya devam ediyor. Lüks taksilerin yakın bir tarihte İstanbul'da da görüleceğini belirten İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, hükümetin taksici esnafına göstermiş olduğu ÖTV muafiyeti desteğine duyarsız kalmadıklarını söyledi.

Taksilerde konforun ve kalitenin artmasını istediklerini belirten Yahya Uğur, ÖTV muafiyetinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından da desteklenmesi sonrasında  lüks taksilerde taksimetre ücretlerinin yüzde 15 zamlı uygulanmasına karar verildiğini ve söz konusu ücretin 9.95 TL olacağını belirtti.

Elektrikli otomobiller için de lüks taksi şartlarının geçerli olacağını belirten Yahya Uğur, lüks taksilerde taksimetre açılış ücretinin 3.95 TL, kilometre 2.40 TL olacağını ayrıca lüks taksilerin diğerlerinden ayırt edilebilmesi için de  turkuaz renkte olacağını söyledi.
 

Yazlıklarını belgesiz kiraya verenlere ceza! Konut fiyatlarındaki artış oranı belli oldu Ev fiyatları ve konut kredisi faizleri uçtu! AVM ciroları şubatta yıllık yüzde 114,6 arttı Gülten Dayıoğlu Ödülü sahibini buldu O ülkede konut fiyatları rekora yaklaştı