İstanbul Finans Merkezi ne zaman açılacak? Bakan Kurum tarihi verdi...

İstanbul Finans Merkezi inşaatı sürüyor. İnşaatın yüzde 60'ı tamamlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, inşaattaki çalışmaları denetledi. İFM'nin açılış tarihini de duyurdu...

İstanbul Finans Merkezi'nin açılış tarıhını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ilan etti. İstanbul Finans Merkezi (İFM)'nin inşaat sürecini denetleyen Bakan Murat Kurum, merak edilen o sorunun cevabını da verdi. İFM'nin inşaatının yüzde 60'ının tamamlandığını açıklayan Bakan Kurum, merakla beklenen tarihi de duyurdu. 

İFM inşaatındaki son durumu yerinde inceleyen Bakan Murat Kurum, güncel bilgileri paylaştı. İFM açılışına ilişkin ilk tarihi verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Finans Merkezi (İFM) şantiye alanını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.  

İNŞAATIN YÜZDE 60'I TAMAMLANDI

İnşaat süreci hakkında detayları paylaşan Bakan Kurum, "300 Bin metrekare büyüklüğünde alan üzerinde hayata geçirilen Türkiye'nin en önemli finans projeleri arasında yer alan İstanbul Finans Merkezi inşaatı yüzde 60 seviyelerine geldi." dedi.

Bakan Kurum, İFM inşaatının 2021 yılı Aralık ayı sonu itibariyle tamamlanmış olacağı müjdesini verdi:  "İstanbul Finans Merkezi inşaatı 2021 yılı Aralık ayı sonu itibariyle tamamlanmış olacak. İstanbul başta olmak üzere, Türkiye'ye, orta doğu bölgesine, dünyaya kazandırılmış olacak. Ülkemizin geleceği açısından büyük önem arz edecek Finans Merkezi içerisinde tüm sosyal donatıları ile birlikte Dünyada tek denilebilecek Finans Merkezi inşaatı büyük bir gayretle ve özenle yürütülüyor." dedi.  

ÜNYA FİNANS PİYASALARINA HİZMET VERECEK

Bakan Kurum, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deyimine göre, İstanbul Finans Merkezi, Türkiye olarak burada İslami Finans piyasalarına, hem orta doğuya ve Avrupa finans piyasalarına hizmet verecek bir Finans Merkezi projesi yürütülüyor. Hedeflendiği şekilde inşaat sürecinin tamamlanması için çalışmalar geceli gündüzlü sürdürülüyor." diye konuştu.

DEPREME DAYANIKLI

Kurum, "Finans Merkezi aslında küresel anlamda, ülkemizdeki finans sektörünü diri ve sağlam tutmak anlamında büyük önem arz ediyor. Buradaki tüm yapıların hepsi depreme dayanılı, radya temel üzerine, zeminde gerekli güçlendirmelerin yapıldığı, buradaki araç kapasitesi, toplanma alanları, sosyal ihtiyaçların giderilmesi için her türlü detay düşünülmüş durumda. Deprem anında finans piyasasının ayakta kalması büyük önem arz ediyor. Finans piyasalarınızın işler olarak ayakta durması büyük önem arz ediyor. Bu kapsamda İstanbul Finans Merkezinin varlığı bitmesi, tamamlanması ülkemizi bu anlamda bir kademe yukarıya taşıyacaktır." ifadelerini kullandı.

Konut fiyatlarındaki artış oranı belli oldu İşte kira getirisi en yüksek 10 şehir…