Hidrojen Peroksit'in yüzde 28,2'si özelleştiriliyor!

ÖİB, Hidrojen Peroksit Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin yüzde 28,2'sini özelleştiriyor...

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Hidrojen Peroksit Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin yüzde 28,2 oranındaki ÖİB'ye ait hissesinin özelleştirmesini gerçekleştirecek.

Geçici teminat bedeli 500 bin dolar olarak belirlendi. İhalesi 16 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

İHALE DETAYLARI

1- Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca (İDARE), 4046 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde Hidrojen Peroksit Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (ŞİRKET) sermayesindeki, İdare’ye ait %28,2 oranındaki hissesi “Satış” yöntemi ile özelleştirilmek üzere ihale edilecektir.

2- İhale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle “pazarlık usulü” ile gerçekleştirilecektir. İhale Komisyonu’nca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilir.

3- İhaleye gerçek veya tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilirler. Teklif Sahipleri’nden İhaleye katılabilmek için yukarıdaki tabloda belirtilen tutarda geçici teminat alınacaktır.

4- İhaleye katılabilmek için temsil ve ilzama yetkili kişiler tarafından Gizlilik Taahhütnamesi imzalanması ve ihale konusu Şirket hakkında hazırlanan İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı’nın alınması zorunludur. Ortak Girişim Grubu ortaklarından birinin İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı alması yeterlidir ancak her bir ortağının ayrı bir Gizlilik Taahhütnamesi imzalaması gerekmektedir. Gizlilik Taahhütnamesi örneği İDARE’den veya İDARE’nin internet sayfasından temin edilebilir.

5- İhale konusu ŞİRKET hakkında hazırlanan İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı bedeli olarak 2.000.- (ikibin) TL’nin,

T. Halk Bankası A.Ş. Kurumsal Şubesi/ANKARA nezdinde bulunan TR250001200945200083000006 numaralı Özelleştirme Fonu Vadesiz Satış ve Temettü Gelirleri Türk Lirası,
T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Kamu Kurumsal Şubesi/ANKARA nezdinde bulunan TR400001001745387756615738 numaralı Özelleştirme Fonu Vadesiz Türk Lirası,
T.Vakıflar Bankası T.A.O. Merkez Şubesi/ANKARA nezdinde bulunan TR220001500158007287550667 numaralı Özelleştirme Fonu Vadesiz Türk Lirası
hesaplarından birine yatırılarak “Hidrojen Peroksit Sanayi ve Ticaret A.Ş.nin %28,2 Oranındaki Hissesinin İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı Bedeli” ifadesini içerir şekilde ve üstünde ihaleye katılacak olan gerçek kişi, tüzel kişi veya ortak girişim grubunun (katılımcının Ortak Girişim Grubu (OGG) olması halinde OGG’nin veya üyelerinden birinin adına düzenlenmiş olması yeterlidir) isminin de açıkça belirtildiği dekont karşılığında, İDARE’nin aşağıdaki adresinden temin edilebilecektir. Yatırılan bedel hiçbir surette iade edilmeyecektir.

6- ŞİRKET’in Ortaklar Anlaşmasının 15. maddesi “... Hisselerini öncelikle satış yapacağı fiyat üzerinden diğer ortaklara teklif etmesi, diğer ortakların talip olmaması halinde, dilediğine devretmesi,” hükmünü amirdir.

7- Tekliflerin, İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı’nda belirtilen hususlar dikkate alınarak hazırlanıp, en geç 16/12/2016 tarihi saat 16:00’ya kadar üzerinde “HİDROJEN PEROKSİT SANAYİ VE TİCARET A.Ş.’NİN %28,2 ORANINDAKİ HİSSESİNİN ÖZELLEŞTİRİLMESİ İHALESİ İÇİN TEKLİFTİR – GİZLİ” ibaresi bulunan kapalı bir zarf içerisinde İDARE’nin aşağıda belirtilen adresine elden teslim edilmesi gerekmektedir. Son teklif verme tarih ve saatinden sonra İDARE’ye verilecek teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.

8- İhale, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na tâbi olmayıp İDARE, ihaleyi yapıp yapmamakta, dilediğine yapmakta serbesttir.

İDARE son teklif verme tarihini belirli bir tarihe kadar veya bilahare belirlenecek bir tarihe kadar uzatmakta serbesttir. Bu husus son teklif verme tarihinin sona ermesinden önce duyurulacaktır.

9 -Hisselerin yurtdışında yerleşik taraflara satışı yürürlükteki yabancı sermaye mevzuatına ve diğer ilgili mevzuata tabidir.

10- İhaleyle ilgili diğer hususlar İhale Şartnamesinde yer almaktadır.

EMLAKEKİ.COM ÖZEL HABER

Konut fiyatlarındaki artış oranı belli oldu Gülten Dayıoğlu Ödülü sahibini buldu İşte kira getirisi en yüksek 10 şehir…