Gayrimenkul sektörü sonbaharda zıplayacak

Sektörün önde gelen isimlerine göre, gayrimenkul sektörü sonbahara hızlı girecek.

7 Haziran seçimleri sonrası hükümet kurma çalışmalarının sürmesinin etkisi ve geleneksel olarak durgunluk yaşanan gayrimenkul sektöründe, gözler sonbahara çevrildi.

SONBAHARDA SEKTÖR CANLANACAK
1 Kasım’daki seçimler ve piyasalardaki oynaklığa rağmen sektörün önde gelen isimleri gayrimenkulde sonbahar aylarıyla birlikte canlılık bekliyor. Geçmiş yıllara göre düşük kalsa da seçim nedeniyle fiyat artışının sınırlı kalması tüketicilere yarayacak.

PROJELERE HIZ VERİLECEK
Firmalar yol haritalarını açıklarken, eylül ayında başlayan dönemden itibaren lansmanlarına, proje tanıtımlarına, yerli ve yabancı alıcılar için tekrar geçmiş yıllardaki gibi çalışmalarına devam edeceklerini ve markalı gayrimenkul oyuncularının projelerine hız vererek çalışacaklarını söylüyor.

EYLÜL AYI BEKLENİYOR
Sektör seçim nedeniyle proje ertelemeyi anlamsız bulurken, siyasi ve ekonomik istikrarın kendileri için de olmazsa olmaz olduğunu vurguluyorlar. Gayrimenkul şirketleri yeni projelerini satışa sunmak ve ev satışlarına hız kazandırmak için eylül ayını bekliyor. 8 Eylül’de Dubai’deki Cityscape Emlak Fuarı’na hazırlanan inşaat şirketleri iç piyasada yaşanan durgunluğu yabancıya satışla telafi etmeyi planlıyor.

Konut fiyatlarındaki artış oranı belli oldu Gülten Dayıoğlu Ödülü sahibini buldu İşte kira getirisi en yüksek 10 şehir…