Düzce'den Suudi Arabistan'a garaj satıyor

İşçi Emekli Düzceli bir vatandaş, kendi aranası için portatif garaj üretti. Etraftan gelen taleplerle garajı geliştiren vatandaş şimdi Arabistan dahil ülkenin her yerine satış yapıyor...

Kendisi için yaptığı garaj işi oldu. Birçok iş alanında çalışan ve emekli olduktan sonra şehir merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Aynalı köyünde bulunan arazisine ev yaparak sessiz bir hayatı tercih eden 63 yaşındaki Yılmaz, aracı için profil ve brandadan ürettiği portatif garajları zamanla geliştirerek sipariş almaya başladı.

Yılmaz, iki yıl önce kendi imkanları ile aracı için bir garaj yapmak üzere bahçesinde kurduğu atölyede çalışma yaptığını ve bir model ürettiğini söyledi.

Uzaktan kumanda sistemiyle çalışan, açılır kapanır demir profil ve brandadan yaptığı ürünün büyük ilgi gördüğünü anlatan Yılmaz, "Öncelikle aracım için uzaktan kumandalı bir garaj yapmıştım. Çalışmanın patentini aldım. Talep gelmeye başlayınca da garaj yapımına devam ettim." dedi.
Yılmaz, ilk garajın maliyetinin yüksek olması nedeniyle yeni bir model geliştirdiğini aktararak, şunları söyledi:

"Son ürettiğim garaj modelinin, hem ekonomik hem de sağlam olmasının yanı sıra pratik olması gibi bir özelliği var. Son geliştirdiğim garajı vatandaşlara pahalı gelmemesi için yaptım. Diğer model ise biraz daha lüks diyebileceğim seviyede. Uzaktan kumandalı panjur sistemli özelliğini içerisinde barındırıyor. Şu anda ürettiğim garajların en düşük fiyatlısı 800 lira, en pahalısı ise 3 bin 500 lira. Tasarımları kendim yapıyorum. Daha doğrusu yatarken hep aklıma geliyor. Gece aklıma geliyor, gündüz uyguluyorum. Herkesin bir hobisi var, benimki de bu."

Garaj yapımı işine hobi olarak başladığını anlatan Yılmaz, "Yaptığım üründen 'Bir şey kazanayım' gibi bir düşüncem olmadı. Emekliyim, köydeyiz. Vakit nasıl geçireyim? Atölyemde bir şeyler üretmek hobim. Bana zevk veriyor. Zamanımı bu şekilde değerlendiriyorum. Bundan sonra neler olur bilmiyorum. Bu şekilde devam etmeyi düşünüyorum." diye konuştu.

Yılmaz, portatif garajın önce yakın çevresi sonra da sosyal medyada ilgi görmesiyle çalışmalarına hız verdiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Patenti aldığımda Türkiye'nin her yerinden arayanlar oldu. Arayıp isteyenlere Türkiye'nin öbür ucuna kadar bile olsa gönderdim. Hatta dünyanın birkaç bölgesinden sipariş aldım. Düzce'nin yakın çevresindeki illerin tamamı ile İstanbul, Mardin, Ankara ve Ege Bölgesi'ne siparişleri gönderdim."

Yılmaz, ürettiği modellerin sadece Türkiye'den değil yurt dışından da talep gördüğünü belirterek, "Garaj konusunda son dönemlerde özellikle Suudi Arabistan ve İsviçre'den yoğun talep alıyorum. Birkaç sipariş gönderdim. Arkası geleceğe benziyor çünkü hem sosyal medyadan hem de telefonla arayıp fiyat araştırması yapan şahıs ve şirketler var. İnsanın kendi ürettiği bir şeyin ilgi görmesi gurur veriyor." şeklinde konuştu.

Bunun üzerine ürünü daha ucuza nasıl mal edebileceğini düşündüğünü vurgulayan Yılmaz, "İlla kumandalı olmasının şart olmadığına karar verdim. 'Uzaktan kumandasız ama sağlam olsun, içerisine rahatlıkla araç bırakılabilsin, insanlar evinde rahat uyusun.' gibi fikirlerden yola çıkarak garajı ürettim. Çok kullanışlı ve pratik oldu. 2 kişi kaldırıp istediği yere koyabilir. Üründen bir de motosiklet için olanı ürettim." ifadesini kullandı.