Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mozambik çağrısına jet yanıt! 5 bin konut yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk yatırımcılarına işaret ettiği Mozambik için harekete geçildi. Türk yatırımcılar ilk etapta 5 bin konut inşa edecek...

Yeni yılın ilk günlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anlaşmalarla döndüğü Mozambik ziayreti, Türk yatırımcısına yol oldu. Erdoğan'ın çağreı yaptığı ülke için yatırımcılarımız bir çok proje ile harekete geçti. Ankaralı Akay İnşaat, Mozambik’te 1 milyar dolarlık 5 bin konut hayata geçirmek için hazırlanıyor. Mozambik’in başkenti Maputo’daki projenin inşaatına Eylül’de başlayacaklarını belirten Akay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Olgun, “Konutları 1 yılda teslim etmeyi planlıyoruz. Toplamda 5 bin konut yapacağız. Her sene 1.000 konut teslim edecek şekilde planlamamızı yaptık” dedi.

Konut ihtiyacı çok
Mozambik’in konut ihtiyacının hat safhada olduğunu anlatan Olgun, 5 bin konutluk proje dışında Maputo Ticaret Odası’nın arsası için kat karşılığı anlaşma yaptıklarını açıkladı. Olgun, “Şehir merkezinde 33 katlı bir bina inşa edeceğiz. Maputo Ticaret Merkezi projesine yaklaşık 220 milyon dolar yatırım yapacağız” dedi. Arsanın kendilerine bedelsiz tahsis deldiğini kaydeden Olgun, “Onlara 3 bin metrekare yer ayıracağız ve bu arsaya AVM, ofisler ve konutlar inşa edeceğiz. Bunun karşılığında 80 bin metrekare alanda da kendimize inşaat yapacağız” diye konuştu.

Bir çok ülke var
Yurtdışı yatırımlarına Mozambik’ten başladıklarını anlatan Ertan Olgun, “Svaziland’ı da radarımıza aldık. Çok zengin ve güzel bir ülke. Yeni projeler hayata geçirebiliriz" dedi ve ekledi: "Bu konuda görüşmeler yapıyoruz."

İhracat kapısı
Akay İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Öztürk de ciddi anlamda ihracat kapısı açılacağını ifade ederek, “Ülke ekonomisine katkıda bulanacağız. Çünkü inşaat yapımı ile ilgili tüm malzemeleri Türkiye’ den getireceğiz” dedi.


Konut fiyatlarındaki artış oranı belli oldu İşte kira getirisi en yüksek 10 şehir…