Bakanlık harekete geçti! Koruma altına alınıyor

Yaylalar, kaçak yapılaşmaya karşı korumaya alınıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 'Bundan sonra yaylalarda bir disiplin olacak' şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yaylalardaki kaçak yapılaşmaların önleneceğini dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı talimat verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yaylalardaki kaçak yapıları önlemeye ilişkin çalışmaların başladığını belirterek "Bundan sonra yaylalarda bir disiplin olacak." dedi.

Bakan Özhaseki, yaylalarda doğal yapının bozulmasına yönelik tartışmalar, buralardaki kaçak yapılaşmayı önlemek için alınan önlemler ile termik santrallerin kurulmasına gösterilen tepkilere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Meralar, ormanlar ve sit alanlarında yapılaşma yasağı bulunduğunu anımsatan Özhaseki, eskiden sadece hayvancılık amaçlı kullanılan bu alanlara sonrasında yazlıklar, birkaç katlı çirkin binalar yapılmaya başlandığına dikkati çekti.

"Bir plan dahilinde devam edecek"

Bakan Özhaseki, yürütülen çalışmada yurt dışındaki benzer örneklerin incelendiğini, Davos'un da gidip görüldüğünü ve bu kapsamda yaylalardaki kaçak yapılaşmayı önlemeye ilişkin çalışmanın başlatıldığını anlatarak şöyle konuştu:

"Bundan sonra yaylalarda bir disiplin olacak. İhtiyaç sahipleri için nereye konut yapılacaksa orada birtakım dedelerden, babalardan kalma mülkiyetler, yerler de var. İşte buralara nasıl yapılabileceği, otopark alanının, yolun, camisinin nerede olacağı planlanacak. Canı sıkılan 'Bu bizim mahallenin camisi olsun' diye yapamayacak artık bundan sonra. Bu bir plan dahilinde devam edecek."
Günden güne artan çirkin yapıları da gördüklerini ifade eden Özhaseki, şunları söyledi:


Konut fiyatlarındaki artış oranı belli oldu İşte kira getirisi en yüksek 10 şehir…