Arnavuktöy'deki tarihi köşk 34 milyona satışta

Barış Manço ve Erol Evgin'in TRT için bayram tanıtım filmlerinin çekildiği ünlü tarihi köşk satışa çıkarıldı. Arnavutköy'deki 100 yıllık köşk için istenen fiyat 34 milyon TL olarak açıklandı.

Tarihi değeri ile olduğu kadar içindeki yaşanmışlıklarıyla da dikkat çeken Arnavutköy'deki 100 yıllık köşk 34 milyon TL'ye yeni alıcısını bekliyor. 

Osmanlı döneminde haremlik olarak kullanılan Boğaziçi'nin gözde muhitlerinden Arnavutköy'deki tarihi köşk 34 milyon TL'ye satışa çıkarıldı. 

Dünya gazetisinin haberine göre geçmişte bir Rum ailenin sahibi olduğu beş katlı köşk şimdiki sahibi tarafından satışa konuldu. Tarihi köşk 1963 yılında ünlü jokeylerden Bahattin Başaran tarafından satın alındı. Köşk, halen Başaran'ın iki kızına ait olarak kayıtlarda yer alıyor.

Arnavutköy İskelesi’ne 300 metre uzaklıktaki köşkte Erol Evgin ve Barış Manço’nun TRT için bayram reklamları çekimi yaptıkları da belirtiliyor. 

5 katlı köşkte 4 oda, 2 salon, 5 banyo, 3 mutfak bulunuyor. Toplam brüt kapalı alanının 525 metrekare olduğu belirtilen köşkün 100 metrekare büyüklüğünde bir de bahçesi var. Binanın üst dubleks katının ikisi de boğaz manzarasına sahip. Çatı katından ise iki köprü de görülebiliyor.

Konut fiyatlarındaki artış oranı belli oldu Gülten Dayıoğlu Ödülü sahibini buldu İşte kira getirisi en yüksek 10 şehir…