Ankara'da kentsel dönüşümün lokomotifi Altındağ

Altındağ'da toplu konut projelerini hızla hayata geçiren ve bu konuda büyük başarılara imza atan Altındağ Belediyesi, çalışmalara 2012 yılında da etap etap devam etti.

Aktaş 1'inci ve 2'inci etap, Doğantepe Toplu Konutları, Bentderesi 1'inci, 2'inci, 3'üncü ve 4'üncü etaplar ve Gökçenefe Toplu Konutları ile birlikte Çinçin'in tam ortasında yeni bir yaşam alanına dönüşen Gültepe 1'inci ve 2'inci etap toplu konutlarının tamamlanmasının ardından Altındağ Belediyesi 2012'de de birçok farklı bölgede gecekondu yıkımlarını tamamladı ve yeni konutların inşaatına başladı.


2012 yılında Çinçin 3'üncü etap için çalışmalarına hız veren Altındağ Belediyesi, Aktaş 3'üncü etap, Bentderesi 5'inci etap ve Şükriye Mahalleleri'ndeki çalışmalarını da sürdürdü. Diğer yandan Doğantepe Mahallesi'nde başlayan 3 adet konut inşaatı ve Feridun Çelik Mahallesi'nde 10 katlı blok yapımı tamamlanırken, bir başka 10 katlı blok ve işyerlerinin inşaatı ise sürüyor. Başpınar Mahallesi'ndeki yıkımları da tamamlayan Altındağ Belediyesi, burada da toplu konutlara yakında başlayacak.

Girilemez denilen Çinçin'de gecekondular hızla yıkılırken, aynı hızla gecekonduların arasından toplu konutlar yükselmeye başladı. 2012 yılına gelindiğinde, üç etaptan oluşan 'Çinçin Kentsel Dönüşüm Projesi'nin birinci ve ikinci etabı tamamlandı, üçüncü etapta ise inşaat çalışmaları devam ediyor.

Altındağ'da yürütülen kararlı mücadelenin simgesi olan 'Çinçin Kentsel Dönüşüm Projesi' için bölgede bugüne kadar 2 binden fazla kaçak yapı, kararlı bir mücadele ve Altındağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin başarılı çalışmaları ile yıkıldı. Hak sahiplerinin dairelerine kavuştuğu 1'inci ve 2'inci etaptan sonra 3'üncü etap da sahipleri ile buluşmayı bekliyor.

Gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projelerinde gecekonduları yıkarak yerine modern konutlar yapmakla yetinmeyen Altındağ Belediyesi, 2012'de bölgedeki sosyal yapıyı değiştirmek için de projeler üretti.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Çinçin'e taşınırken, müftülük binasının da inşaatı sürüyor. Okul, sağlık ocağı, kadın eğitim kültür merkezi ile gençlik merkezleri yatırımları da bölgeye zenginlik kattı.

Diğer yandan Altındağ Belediyesi Çinçin bölgesine dev bir kültür merkezi inşaatını da sürdürüyor. Çinçin Kültür Merkezi, mahallenin geçmişten gelen kötü imajını tamamen silerek kültürel ve sosyal aktivitelere yapacağı ev sahipliği ile anılmasını sağlayacak.

Çinçin Kültür Merkezi, 6 bin metrekare kapalı alanı ve bin 500 kişilik çok amaçlı salonuyla hem düğün organizasyonları ve geniş katılımlı etkinlikler için kullanılacak hem de yeşil alanı ile bölgeye yeni bir atmosfer kazandıracak.

Altındağ Belediyesi olarak sosyal projelerle, bölge insanını kent kültürü ile buluşturmayı hedeflediklerinin altını çizen Başkan Veysel Tiryaki, 'Gecekondulardan arındırdığımız bölgelere inşa ettiğimiz tesislerin her biri birer kültür ve sosyal yaşam alanı olarak tasarlandı. Çinçin bölgesinde, bu projeler birkaç yıl önce sadece hayaldi. Projenin tüm etapları ile tamamlanması ve bu bölgedeki diğer sosyal donatıların inşaatlarının da bitmesi ile burası, bambaşka bir çehreye kavuşacak… Burası, Ankara'nın en kıymetli alanlarından biri olacak. Burada yaşayan vatandaşlarımız da artık kent kültürü ile buluşacak, şehrin nimetlerinden faydalanacak' dedi.

Şükriye Mahallesi'nde 24186/1 ve 24189/6 no'lu ada ve parsellerde gecekondu yıkımlarını tamamlayan Altındağ Belediyesi, yaklaşık 17 bin metrekare alanı daha gecekondulardan temizledi. 4 bloktan ve çok katlı olarak projelendirilen toplu konutların inşaatları tüm hızı ile sürüyor.

Altındağ Belediyesi, Başpınar Mahallesi Toplu Konut çalışmalarına da 2013 yılında start verecek. Bu alandaki yıkımlar tamamlandı, inşaat çalışmaları için bölge hazır hale getirildi.

Sabah

Konut fiyatlarındaki artış oranı belli oldu Gülten Dayıoğlu Ödülü sahibini buldu İşte kira getirisi en yüksek 10 şehir…