Amerika’dan 44 milyon dolarlık ‘yemek’ siparişi

İnternet üzerinden yemek siparişi almak için 11 yıl önce kurulan ‘yemeksepeti.com’a dünyanın en büyük 10 yatırım fonundan biri olan Amerikan General Atlantic 44 milyon dolara azınlık ortak oldu.

Boğaziçi Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği okuduktan sonra, San Francisco Üniversitesi’nde MBA yaparken internette yemek sparişi platformu fikrini bulan Nevzat Aydın, 24 yaşında yemeksepeti.com’u yarattı. Nevzat Aydın’ın eğitimini yarıda bırakarak iki arkadaşıyla birlikte 2001 yılında 150 bin dolar sermaye ile kurduğu yemeksepeti.com, daha önce de European Founders Fund’u yüzde 20 ortak almıştı. 14 milyar Euro fon büyüklüğüne sahip General Atlantic’in yatırımının ardından da kurucu ortaklar yönetimi sürdürecek.

Büyümeden etkilendi

General Atlantic Yönetici Direktörü Gabriel Caillaux, uluslararası piyasalarda büyüyen önemli girişimcileri desteklemek ve onlarla aktif şekilde birlikte çalışmak yönünde stratejileri olduğunu belirterek, “Nevzat, kurucu ortakları ve yönetim ekibiyle ortaklık kuruyor olmak bize büyük heyecan veriyor” dedi. Şirketin yakaladığı büyüme performansından çok etkilendiklerini vurgulayan Caillaux, “Hem Türkiye’de hem de diğer ülkelerde Yemeksepeti’nin online platformunu daha da genişletmeye yönelik çok büyük bir potansiyel olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

Başka ülkelere gidecek

Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın ise küresel çapta kendi alanında en büyük oyuncu olmayı hedeflediklerini belirterek şunları söyledi: “Hedefimizdeki yurtdışı açılımlarına yönelik olarak General Atlantic’in sağlayacağı stratejik destek, atacağımız adımlara büyük katkı sağlayacak ve hız kazandıracak. Sadece bizim için değil, Türk internet sektörü için de önemli bir yatırım. Avrupa’da 20 yılı aşkın bir süredir çeşitli yatırımlar gerçekleştiren General Atlantic’in, Türkiye’deki ilk yatırımında internet sektörünü ve Yemeksepeti’ni seçmiş olması önemli bir gösterge. Önce Türkiye’de yemeke ilgili yeni projeleri hayata geçireceğiz, sonra da yakın coğrafyadan başlayarak Yemeksepeti’ni başka ülkelere taşıyacağız.”

Konut fiyatlarındaki artış oranı belli oldu Gülten Dayıoğlu Ödülü sahibini buldu İşte kira getirisi en yüksek 10 şehir…