Açlık ve yoksulluk sınırı belli oldu

Türk-İş, asgari ücretin açıklanmasına sayılı günler kala 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırını 5 bin 238 TL olarak belirledi.


Asgari ücret görüşmelerinde artık geri sayım başladı. Cuma günü toplanacak son komisyon 2018'de milyonlarca kişinin cebine girecek asgari ücretin fiyatını açıklayacak. Türk-İş sıkı bir pazarlığın sürdüğü bu görüşmeler öncesi Türkiye'deki açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının sonuçlarını da yayınladı. Araştırma bir kez daha yürekleri burktu. 

AÇLIK SINIRI BİN 600 LİRA

Sputnik'in haberine göre; Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) aralık ayına ilişkin 'açlık ve yoksulluk sınırı' araştırmasını açıkladı. Aralık ayında 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması (açlık sınırı) tutarı 1.608,13 TL, gıda harcaması ile birlikte giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının (yoksulluk sınırı) toplam tutarı ise 5.238,32 TL oldu.

YOKSULLUK SINIRI 573 LİRA ARTTI

Türk-İş hesaplamasına göre 4 kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı geçtiğimiz aya göre 41 TL, geçtiğimiz yıla göre 176 TL artış gösterdi. Yoksulluk sınırı tutarı ise sadece son bir ayda 133 TL, geçen yılın aralık ayına göre ise 573 TL arttı.
Konut fiyatlarındaki artış oranı belli oldu Gülten Dayıoğlu Ödülü sahibini buldu İşte kira getirisi en yüksek 10 şehir…