3 Haftada 3 Milyar TL konut kredisi kullanıldı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) verilerine göre,23 Eylül - 14 Ekim tarihleri arasındaki döneme kullanılan konut kredisi miktarı 3 milyar liraya ulaştı..

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) verilerine göre, 23 Eylül - 14 Ekim tarihleri arasındaki 3 haftalık dönemde kullanılan toplam konut kredisi miktarı 3 milyar lira olarak gerçekleşti, Böylece kullanılan konut kredisi hacmi 156 milyar liraya ulaştı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından bankaların konut kredisi faizlerini düşürmeye başlaması ile 3 ayda konut kredisi kullanımında 6 milyar liralık artışın 3 milyar lirası 2 haftada gerçekleşti. Ocak ayından bu yana konut kredilerindeki artış yüzde 8.63 olurken, geçtiğimiz yılın Ekim ayından bu güne yüzde 10. 27 artış meydana geldi..
 
Yazlıklarını belgesiz kiraya verenlere ceza! Konut fiyatlarındaki artış oranı belli oldu Ev fiyatları ve konut kredisi faizleri uçtu! Gülten Dayıoğlu Ödülü sahibini buldu AVM ciroları şubatta yıllık yüzde 114,6 arttı O ülkede konut fiyatları rekora yaklaştı