10 yılda yepyeni bir Esenler ortaya çıktı!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 10 yılda Esenler'de yaklaşık 98 bin riskli yapının 56 bininin yenilendiğini açıkladı.

Esenler'de depreme yönelik yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Esenler yapı stoku açısından en sorunlu ilçelerden bir tanesi. İstanbul’da metrekareye en fazla insan düşen bölgelerin başındayız. Göreve geldiğimiz 2009 yılından beri 98 bin riskli yapının 56 binini yeniledik. 10 yıl önce riskli yapı oranı yüzde 86'ya yüzde 14 iken şu an yüzde 60'a yüzde 40’a geriledi” ifadelerini kullandı.

2020’DE TESLİMLER BAŞLIYOR

Güney Rezerv Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm alanı ve projesi olduğunu aktaran Göksu şöyle devam etti: Bakanlık ve TOKİ ile yürüttüğümüz bu projemiz sorunsuz şekilde sürüyor. 2020 sonu itibariyle konutlarımızı teslim etmeye başlayacağız. Bu bölgede kurulacak şehrin tamamı yatay mimariyle; ticari katranı 7, konut katları 5 kat şekilde planlandı. Proje bittiğinde, 16 bin 500 konut buraya transfer edilecek ve mevcut Esenler içerisinde yaklaşık 1,5 milyon metre kare alan açılmış olacak. Hedefimiz 2023 yılına kadar Esenler'deki riskli yapıların büyük bir bölümünü bitirmek ve deprem riskinden arındırılmış bir ilçe oluşturmak.

Konut fiyatlarındaki artış oranı belli oldu Gülten Dayıoğlu Ödülü sahibini buldu İşte kira getirisi en yüksek 10 şehir…