Ekonomi
10 Ağu 2015 16:27 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:04

Amerikan Merkez Bankası'ndan faiz açıklaması!

Amerikan Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Fischer, " Fed faiz oranının bugün geçmişte olduğundan daha düşük seviyede oluşması bir olasılık" dedi.

Amerikan Merkez Bankası'ndan faiz açıklaması!
Eylül ayında faiz artırımına gitme olasılığı bulunan Amerikan Merkez Bankası'nın Başkan Yardımcısı  Stanley Fisher bir televizyon kanalına açıklamalarda bulundu.

"Faizler sonsuza dek düşük kalmayacak"

Düşük faiz politikasının ekonomideki toparlanmaya yardımcı olma amacı taşıdığını söyleyen Fischer "Faizler sonsuza dek şu anki kadar düşük olmayacak. Fed faiz oranının bugün geçmişte olduğundan daha düşük seviyede oluşması bir olasılık" diye konuştu.

"Sorunun enflasyon olması ilginç"

Küresel gelişmeleri takip ettiklerini ancak Amerikan ekonomisinin önemli düzeyde kendine bağımlı olduğunu belirten Fisher, "İstihdam önceki dönemlere göre oldukça hızlı artıyor. Sorunun enflasyon tarafında olması ilginç. Şu anki düşük enflasyonun büyük kısmı geçici faktörler özellikle petrol kaynaklı. Fed faiz oranının bugün geçmişte olduğundan daha düşük seviyede oluşması bir olasılık. Global deflasyon, bizde sıkıntı yaratan faktörlerden biri.  Küresel olarak deflasyon tehtidini takip ediyoruz, ancak Fed'in görevi ABD ekonomisini düzeltmek" dedi.