Konut Haberleri
23 Mayıs 2017 10:40 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:11

Amerikalıların hayalini süslüyor!

Amerika'nın en pahalı üçüncü evi Hala Ranch. 5.200 metrekarelik dev bir çiftlik. Ultra lüks özelliklere sahip olan bu muhteşem yapıda 16 banyo ,tenis ve raketbol kortu, ticari mutfak gibi birçok alan bulunuyor.

Amerikalıların hayalini süslüyor!
Bu ev görenleri hayrete düşürüyor. Colorado Eyaletinin Aspen şehrinde, 380,000 m²’lik alana kurulmuş 5.200 m²’lik bir çiftlik evi olan Hala Ranch’e, Arapça “Hoş geldiniz” anlamına gelen “Hala” ismini, eski sahibi Suudi Arabistan’ın eski ABD elçisi Prens Bandar bin Sultan vermiştir.

Aspen’in kuzeyinde bulunan bu değerli yapının ana binası Hagman Yaw’un mimarlık firması tarafından tasarlanıp, 1991’de inşa edilmiştir. 2012 yılında 135 milyon dolar satış değeriyle listelenen bu malikaneyi, koruma fonu yöneticisi John Paulson, 2006 yılında yolsuzluk iddialarıyla ve terör soruşturmalarıyla zor zamanlar yaşayan Suudi Prens’ten 49 milyon dolara satın almıştır. Paulson bu mülkü satın aldıktan sonra bahçeye eklediği yapılar ve düzenlemelerle, evin değerini gittikçe yükseltmiş ve Amerika Birleşik Devletlerinin en pahalı 3. evi haline getirmiştir.



Ultra Lüks, Ultra Keyif


Beyaz Saray’dan büyük olmasıyla dikkat çeken bu mimarlık harikasının 15 yatak odası, 16 banyosu bulunuyor. Üstelik bu yatak odalarının hemen hemen hepsi de avluya sahip ve çoğunun penceresi Aspen manzarasına açılıyor.

Evden daha çok bir dinleme ya da eğlence tesisine benzeyen Hala Ranch’te neler mi var? Malikane sahipleri spor ve sanata çok düşkün olacak ki, evin içerisinde bir çok heykel ve resim bulduğu gibi arazi içerisinde tenis ve raketbol kortu, ticari mutfak, ısıtmalı saman ahır, sauna ve tabii ki yüzme havuzu bulunuyor. Üstelik bu Hala Ranch’te yaşayan kişi, evin atık suyunu alanda bulunan arıtma tesisiyle arıtabiliyor, benzin almak için arazi içinde bulunan benzin pompalarını kullanıyor ve arabasını bahçesinde bulunan araba yıkama makinesinde yıkayabiliyor. Bu kadar lüks fazla dediğinizi duyar gibiyiz ama alan boyunca özel kayak pistlerinin çapraz olarak inşa edilmesi de evin değerini yükselten lüks özelliklerden sadece birisi.




İç Mimarisi ile Bir Sanat Eseri


Maun ahşap ve tunç donanım ile sofistike görünüme sahip odaların camları vitray sanatıyla süslenmiş durumda. Mimarinin iç işlemelerinde kullanılan tüm bu detaylar yanında, evin dekorunda kullanılan en çok dikkati çeken şey iç mekan şelalesi ve granit taşla yapılan “Hala” heykeli. 24 kişilik yemek odasının, parlak ahşap detayları mimarlık dergilerinde en çok söz edilen özelliklerinden biri.

Daha önce bahsettiğimiz 16 banyo ise altın lavabolar ve altın kaplama detaylarla gösterişli hale getirilmiş. Suudi Prens’in de diğer Araplar gibi altından çok hoşlandığı ortada. Evin iç mimarisine dair bir diğer dikkat çekici ayrıntı ise Prens’in ana yatak odası olarak kullanılan büyük yatak odasının gizli bir kapının ardına saklanabiliyor oluşu.