Sektörel
08 Ağu 2017 17:20 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:20

Amazon Türkiye pazarını yokluyor!

Online alışveriş devi Amazon, hala Türkiye piyasasına adım atmak için fırsat kolluyor.

Amazon Türkiye pazarını yokluyor!
Online perakende devi Amazon Türkiye pazarına girmenin yollarını araştırıyor. Şirket, her ne kadar Türkiye'nin önde gelen online alışveriş siteleriyle iletişime geçmiş olsa da kaynaklara göre henüz bir satın alma kararı verilmedi.

Özellikle Doğan Holding'in hepsiburada.com'daki hisselerini satma kararının ardından Amazon'un hedefindeki şirketlerden birinin o olabileceği iddia edilmişti. Amazon'un ilgilenebileceği diğer büyük oyuncu da N11.com olarak gösteriliyor. Ancak edinilen bilgilere göre Amazon tarafında şimdilik satın alma işareti görülmüyor.

Amazon, martta Birleşik Arap Emirlikleri merkezli souq.com'u 650 milyon dolara, daha yakın bir tarihteyse ABD'nin üst segment sağlıklı market zinciri Whole Foods Market Inc'i 13.7 milyar dolara bünyesine katmıştı. Son olarak da 5 milyar dolarlık yatırım planının bir parçası olarak Hindistan'da yiyecek ve bakkaliye ürünleri alım satım hakkını elde etmişti.

Bu gelişme, şirketin aynı zamanda, başarılı taze ürün markalarını kendi özel teknolojisini kullanarak çevrimiçi perakendecilere dönüştürebileceği şeklinde yorumlanıyor.