Güncel
15 Şub 2019 11:46 Son Güncelleme: 15 Şub 2019 11:51

Amazon dev taşınmadan vazgeçti

Amazon, New York'a taşınma planından vazgeçti. Projenin 25 bin kişiye iş sağlaması bekleniyordu.

Amazon dev taşınmadan vazgeçti

ABD'li e-ticaret devi Amazon, New York'ta yeni genel merkez açma planından vazgeçti.

Amazon'dan yapılan açıklamada, şirketin, eyaletteki bazı politikacılar, sendikalar ve aktivistlerden gelen itirazlar üzerine New York'ta yeni genel merkez kurma kararından vazgeçtiği belirtildi.

Yeni bir genel merkezin kurulması için seçilmiş yetkililerin desteğine ve iş birliğine ihtiyaç duyulduğu, bu nedenle itirazlar üzerine bu plandan vazgeçildiği ifade edildi.

Amazon, şirkete verilen vergi teşviki sözlerinden memnun kalmayan New Yorklu siyasetçilerin muhalefetiyle karşılaşmıştı.

Açıklamada, ''Anketler, New York'luların yüzde 70'inin planlarımızı ve yatırımlarımızı desteklediğini gösterse de bazı siyasiler planımıza karşı çıktıklarını ve projenin başlatılması için gereken konularda bizimle iş birliği yapmayacaklarını açıkça belirtti'' ifadesi kullanıldı.

New York eyaletinde Queens bölgesindeki büyük "Long Island" yazısıyla dikkat çeken eski rıhtım yakınlarına inşa edilmesi planlanan yeni genel merkezin 25 bin kişiye iş imkanı sağlayacağı kaydedilmişti.

Şirket yaptığı açıklamada iki yeni merkezin ise daha önce açıklandığı gibi Virginia eyaletinin Arlington kentiyle Tennessee eyaletinin Nashville kentinde yapılacağını bildirdi ve bunlardan başka bir mekan arayışında olmadıklarını kaydetti.

Amazon'un genel merkezi Washington eyaletinin Seattle kentinde bulunuyor.

Bu arada New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Amazon'un kararının ardından "New York ne olursa olsun yükselmeye devam edecek" diye konuştu.

ETİKETLER
#amazon #taşınma