Ekonomi
05 Ağu 2015 07:38 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:02

Aman dikkat! Meteoroloji uyardı!

Meteoroloji, “Önümüzdeki günlerde ‘tehlikeli sıcaklar’ gelecek” dedi. Havaların daha da bunaltacağını belirten uzmanlar, özellikle yaşlıları öğle saatlerinde dışarıya çıkmamaları konusunda uyardı

Aman dikkat! Meteoroloji uyardı!
Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan kavurucu Afrika sıcakları daha da artacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ülke genelindeki tahminlerine göre önümüzdeki günlerde ’tehlikeli sıcaklık’ yaşanacak bölgeler, Batı Trakya ve Bursa, Ege ve Akdeniz’in sahil illeri ile Kahramanmaraş, Orta Anadolu’da karaman, Nevşehir ve Kayseri, Güneydoğu Anadolu’da adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Batman ve Diyarbakır, Doğu Anadolu’da Malatya, Tunceli, muş, Siirt ve Şırnak illeri olarak gösterildi.


Türk turizminin gözbebeği Antalya’da bu yılın rekor sıcaklığı 39 dereceye önceki gün ulaşıldı. Uzmanlar gün ortasında mecbur kalınmadıkça dışarıya çıkılmamasını istedi. Afrika sıcakları, Akdeniz’in kıyısındaki Mersin’i de etkisi altına aldı. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, öğle saatlerinde gölgede hava sıcaklığı 34 derece olmasına rağmen, nem oranının yüzde 63’e yükselmesi nedeniyle hissedilen sıcaklığın 43 derece olduğunu kaydetti. Aşırı sıcakların hayatı olumsuz etkilediği Mersin’de çocuklar süs havuzlarına girerek serinlemeye çalışıyorlar. Adana’yı son 2 gündür etkisine alan kavurucu sıcaklık öğle saatlerinde gölgede 38 dereceye ulaşırken vatandaşlar serinlemek için park ve gölgelere kaçıyor.