Güncel
12 Kas 2020 08:00 Son Güncelleme: 12 Kas 2020 08:03

Altındağ Aktaş Mahallesi kentsel dönüşümü başlıyor

Ankara Altındağ Aktaş Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Dönüşüm çerçevesinde inşaa edilecek 357 konut için ihale yapıldı.

Altındağ Aktaş Mahallesi kentsel dönüşümü başlıyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Ankara'nın Altındağ ilçesindeki Aktaş Mahallesi kentsel dönüşümü başlatılıyor. Dönüşüm kapsamında hayata geçirilecek olan 357 konutun ihalesi yapıldı. 

TOKİ, Ankara Altındağ Aktaş Mahallesi'ndeki dönüşüm projesinin ihalesini gerçekleşti. Ankara Altındağ Aktaş Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında hayata geçirilecek olan 357 konutun ihalesi yapıldı.

Ankara  Altındağ Aktaş Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilecek olan proje ile geleneksel mahalle kültürünün yaşatıldığı, komşuluk ilişkilerini pekiştiren bir yerleşim kurgusu oluşturulması planlanıyor.

Projenin tasarımında bölgenin yerel dokusuna uygun konsept ve cephe detaylarına yer veriliyor. Konut bloklarının dizaynında iklimsel veriler ve geleneksel malzemelere ağırlık verilecek.

Yatay mimari yaklaşımla az katlı biçimde hayata geçirilecek olan yeni konutlar ile bölge sakinleri güvenli, sağlam ve özlenen mahalle kültürünün yaşanacağı evlerine kavuşacak.