Konut Haberleri
12 Nis 2016 08:50 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:11

Altın proje 3. Köprü için geri sayım başladı

Proje aşamasından beri akıllarda bir çok soru işareti bırakan 3. Köprü'nün açılış tarihini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı.

Altın proje 3. Köprü için geri sayım başladı
İnşasına başlandığı günden beri değdiği her yerin değerini fazlasıyla arttıran altın proje 3. Boğaz Köprüsü tüm hızıyla açılış için hazırlanıyor. 

Haliç Kongre Merkezi'nde, Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışmaların devam ettiği 3. Boğaz Köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 26 Ağustos 2016 tarihine yetiştirileceğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta 7 parçadan oluşan 208 ton ağırlığındaki kule üst kirişi alt panelinin yerleştirldiği 3. Köprü projesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. ICA tarafından hayata geçirilmekte olan  3. Köprü projesinde iki yaka geçtiğimiz haftalarda birleşmişti. Açılış için ise üstyapı çalışmaları ile bağlantı yollarının tamamlanması bekleniyor.

Toplam 116 kilometre uzunluğunda olan 3. köprü bağlantı yollarında çalışmalar son sürat devam ederken bugüne kadar proje kapsamında 48 viyadük tamamlandı.