Konut Haberleri
09 Oca 2021 12:33 Son Güncelleme: 09 Oca 2021 12:41

Altın mı, döviz mi alalım derken 2021'de gayrimenkul en doğru yatırım olacak...

Mars GYO ortaklarından olan Samet Hızalan, 2021 yılına dair emlak sektörünü değerlendirdi. Hızalan, koronavirüsün emlak sektörüne olan etkisini de anlatırken, yeni yılda en doğru yatırımın gayrimenkul olacağını söyledi. Bunun gerekçelerini de sıraladı...

Altın mı, döviz mi alalım derken 2021'de gayrimenkul en doğru yatırım olacak...

Mars GYO ortaklarından olan Samet Hızalan, koronavirüsün emlak sektörünü nasıl etkilendiğini anlattı. 

Samet Hızalan, koronavirüsle birlikte gayrimenkul sektöründe de yeni şekillenmeler oluştuğunu vurguladı: "Evlerden de çalışılabileceği öğrenildi, müstakil bahçeli evlere talep arttı. Gayrimenkul danışmanları ise hızlı gelişen dijital dönüşüme ayak uydurmaya çalıştı." 

Sektördeki dijital değişime de değinen Samet Hzalan şöyle devam etti: "Artık gayrimenkuller görüntülü, drone ve 360 sanal turlarla geziliyor. Görüşmeler online gerçekleştiriliyor. Hatta tapu dairelerine gidilmeden web tapu uygulamasından tapu işlemlerinin yapılabilmesi gibi uygulamalar kullanılıyor. Bu uygulamalardan hem alıcılar hem satıcılar çok memnun. Pazarlama, satış ve yönetim aşamasında dijital dönüşümler gerçekleşmeye devam ediyor."

Koronavirüsün etkisiyle sektördeki olumlu değişimleri de hatılatan Hızalan şunları söyledi: "2021 yılında QR Kodlu 3D tapu çalışmaları da hızla devam ediyor. Bu çalışmalara bittiğinde sektörde devrim niteliğinde çağ atlanacaktır. Aslında virüs olması gereken uygulamaları hızlandırılmış bir şekilde hayatımıza kazandırmış oldu.

EN DOĞRU YATIRIM GAYRİMENKUL OLACAK

Mars GYO ortaklarından olan Samet Hızalan, 2021 yılında en doğru yatırım gayrimenkul olacağını ise şu sözlerle anlattı:

"Tüm yaşanılan onca olaylara rağmen en iyi yatırım aracının gayrimenkul olması ise değişmeyen tek gerçekti. Dövizin kısa vadede anlık değişimleri örneğin gram altının 2020 Kasım ayında 540 TL görmüşken şu an 420-450 TL seviyelerinde. Gayrimenkulün aylık kira getirisi ve değer artışı göz önünde bulundurulması gerekir. Tüketicilerin yatırımları yaparken tüm değişkenleri değerlendirmesi gerekir. Yatırımcılar gelir durumuna göre hareket ederse daha az riske girer. Risklerden korkan ve en kısa zamanda parasını sağlam bir şekilde değerlendirmek isteyenler için gayrimenkul daha az sürprizlere açık ve doğru bir seçim olacaktır."