Konut Haberleri
04 Ağu 2016 08:47 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:32

Altın fiyatları rekora koşuyor! Artık düğünlerde para takılıyor

Altın fiyatları düğün mevsiminde rekor kırdı. Son dönemde düğünde, sünnette, doğumda, yarım gram altın hediye eden vatandaş, artık para takmaya başladı.

Altın fiyatları rekora koşuyor! Artık düğünlerde para takılıyor
Altın fiyatları düğün mevsiminde rekor kırdı. Çeyrek altının 215 liraya çıkması, kuyumcularda satışların bıçak gibi kesilmesine neden oldu. Son dönemde düğünde, sünnette, doğumda, yarım gram altın hediye eden vatandaş, artık para takmaya başladı.


Altının gram fiyatı yükselişini üst üste 4'üncü güne taşıyarak dün 132.23 lira ile tarihi zirvesine çıktı. Dolar kurunun 3 TL'nin üzerine çıkması ve ons fiyatındaki artış rekorda etkili oldu. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 215 lira, Cumhuriyet altını 878 liraya satılırken, altının onsu 1.365 dolardan işlem gördü.

İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Beste Naz Köksal fiyatlardaki yükselişi şöyle yorumladı:

"Altının onsu son 2 yılın en yüksek seviyelerine yaklaşırken içeride de gram altın 132 lira ile zirveyi test etti. Ons altın fiyatı yılbaşından bu yana yüzde 30 artarken, gram altın dolar/TL'nin de etkisiyle yüzde 32 değer kazandı. Altın fiyatlarında yaşanan bu yükseliş daha devam edebilir. Cuma günkü tarım dışı istihdam verileri önemli. Düğün mevsiminde yaşanan bu artış tüketiciyi pek memnun etmezken, düğünlerde altın yerine para takılmaya başlandı.

ETİKETLER
#altın #altın gram