Toki
27 Haz 2019 11:16 Son Güncelleme: 27 Haz 2019 11:21

Alt gelir grubu vatandaşlar TOKİ ile 'ev'lenecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Alt gelir grubu vatandaşlarımızın tamamı ev sahibi olacak" ifadelerini kullandı.

Alt gelir grubu vatandaşlar TOKİ ile 'ev'lenecek

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca İstanbul'da beş projede dar ve orta gelirli vatandaşlar için talep toplanan 6 bin 300 konutun kura törenleri yapıldı. Çekilişin ilk ayağına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Şehirlerimizi değerli kılan o şehirlerin oturanlarıdır. 67 ilimizde 140 projede 50 bin konut için başvuru aldık. Hak sahiplerini belirleyip vatandaşlarımıza sağlam güvenli bir şekilde konutlarını teslim edeceğiz. İstikrar döneminde de gecemizi gündüzümüze katacağız. Konutlarımız, kurada ismi çıkan vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Alt gelir grubu vatandaşlarımızın tamamı ev sahibi olacak" dedi.

'PROJELERİMİZ HIZLA DEVAM EDİYOR'

Son 16 yılda 843 bin 798 konut rakamına ulaşıldığını ve yaklaşık 3,5 milyon kişinin nitelikli barınma ihtiyacını karşılandığını hatırlatan TOKİ Başkanı Ömer Bulut da, "50 bin yeni sosyal konut üretilmesi kapsamındaki projelerimiz hızla devam etmektedir. Şimdiye kadar 37 projenin konut kuraları çekilerek 18 bin 52 hak sahibi belirlenmiştir. 19 Ağustos itibariyle kura çekim işlemleri bitirilmiş olacak" diye konuştu.

ETİKETLER
#toki #kura çekilişi