Sektörel
15 Eki 2015 12:49 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:35

Almanya nükleer santraller için tarih verdi!

Nükleer santrallere ilişkin yasa çıkaran Almanya Federal Meclis'te kabul edilmesi halinde Almanya, nükleer enerjiye 2022 yılında veda etmiş olacak

Almanya nükleer santraller için tarih verdi!
Almanya'da Federal Bakanlar Kurulu’nun kabul ettiği yasa tasarının kabul edilmesi halinde son nükleer santral de 2022 yılında kapatılacak. Nükleer enerjiden vazgeçen Almanya 2022 yılında nükleer enerjiye tamamen veda etmiş olacak.

Tasarıya göre santrallerin nükleer çöp olarak sökülüp saklanması sorumluluğu ise enerji şirketleri tarafından üstlenilecek. Federal Enerji Bakanlığı’ndan yapılan konuya ilişkin açıklamada, enerji şirketlerin için bu sorumluluktan kaçma şanslarının olmadığı da vurgulandı ve E.ON, EnBW, RWE ve Vattenfall şirketlerinin yıllardır nükleer enerjiden büyük kazançlar elde ettiği belirtildi. Öte yandan nükleer santrallerin sökülüp saklanmasının enerji fiyatlarına nasıl yansıyacağının öngörülemediği de ifade edildi.

Söz konusu yasa tasarısını hazırlayan Federal hükümetin, "Çocukların sorumluluğu anne-babaya aittir" sloganıyla hareket ettiği bu sebeple de nükleet santralleri tamamen kapadıktan sonra oluşacak atıkları da uzun yıllar güvenli bir ortamda saklamayı tercih etti.