Ekonomi
13 Mayıs 2014 08:34 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:01

Alışveriş festivalinde ‘altın günü’ yapacak

Alışveriş festivalinde ‘altın günü’ yapacak
İstanbul Shopping Fest (İSF) bu yıl farklı indirim etkinlikleri düzenleyecek. Festival boyunca belirli ürünlerde indirim fırsatlarının tüketiciyle buluşacağını söyleyen İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı ve İSF İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, “12 Haziran’da İstanbul genelindeki tüm kuyumcuların katılacağı ‘altın günü’ düzenleyeceğiz. Altın gününde yerli-yabancı turiste büyük indirim fırsatları sunulacak” dedi.
Festivale katılan alışveriş merkezlerinde de konsept indirim günlerinin düzenleneceğini belirten Çağlar, “10 Haziran’da ‘evini güzelleştir’, 17 Haziran’da ‘teknoloji günü, 19 Haziran’da çanta ve ayakkabı günü, 24 Haziran’da kozmetik - kişisel bakım günü ve 26 Haziran’da ise jean günü düzenleyeceğiz. Bu günlerde söz konusu kategorilerde çok özel fiyat avantajları sunulacak” diye konuştu.

Boğaz’da su gösterisi
İstanbul Shopping Fest’in 6 Haziran gecesi Ortaköy Meydanı’nda, hem İstanbulluları hem de İstanbul’u ziyaret eden konukları şaşırtacak bir gösteriyle açılacağını anlatan Çağlar, “Water Rockets, Türkiye’ye ilk defa gelecek ve Boğaz’da gösteri yapacak” dedi.
İstanbul’un merkezinde yer alan, 553 yıllık tarihiyle dünyanın en eski ve büyük alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı’da da etkinliklerin düzenleneceğini söyleyen Çağlar, şöyle devam etti: “Satışlarının yüzde 90’ı yurtdışı ihracat olan Osmanbey tekstil pazarı, ilk kez festival kapsamında ‘Osmanbey Weekend’ etkinliği ile İSF’ye özel, perakende satış yapacak. İSF’nin yurtdışı tanıtımı her yıl olduğu gibi bu dönemde de Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türk Hava Yolları tarafından yapılmaya devam edecek.”
İbrahim Çağlar, İSF süresince 1.1 milyon yabancı ziyaretçi ve 10 milyar TL ciro beklediklerini kaydetti.

Festivalin kapanışı Vialand’de olacak
İstanbul Shopping Fest açılış partisinin 7 Haziran’da Mall Of İstanbul’da gerçekleştirileceğini açıklayan İbrahim Çağlar, şu bilgileri verdi: “Açılış gecesine özel  gece yarısına kadar açık olacak Mall Of İstanbul’da konser ve yabancı gösteri gruplarının şovları olacak. Gece boyunca Mall Of İstanbul’daki mağazalarda ‘efsane indirimler’ yapılacak. İstanbul ShoppingFest kapanış partisi ise 28 Haziran tarihinde Vialand’de yine efsane indirimlerle gerçekleşecek.”

İçinden deniz geçen şehir...
Festivalin, ekonominin her alanına katkısı olmasını ve sürdürülebilir hale gelmesini istediklerini söyleyen İbrahim Çağlar, “İstanbul 8 bin 500 yıllık, ortasından deniz geçen şehir. Aşıklar şehri. İşte biz de aynı aşkla bu şehrin tanıtılması için çalışıyoruz” dedi.