Ekonomi
03 Haz 2014 08:48 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:09

Ali Ağaoğlu yeni Rolls Royce’uyla boğazda

Ali Ağaoğlu’nun garajının gözdesi, 545 bin Euro değerindeki Rolls Royce Ghost’unun direksiyonunda ilk kez görüntülendi.

Ali Ağaoğlu yeni Rolls Royce’uyla boğazda
Ali Ağaoğlu’nun garajının gözdesi, 545 bin Euro değerindeki Rolls Royce Ghost’unun direksiyonunda ilk kez görüntülendi. Ağa’nın üçüncü Rolls Royce’u olan otomobil ihtişamlı bir klasik.

Gayrimenkul dvelerinde işadamı Ali Ağoğlu, önceki gün yeni aldığı Rolls Royce Ghost’un direksiyonunda ilk kez görüntülendi.

Ağaoğlu, servet değerindeki aracıyla Boğaz sefasının ardından Arnavutköy’de bulunan bir balıkçının yolunu tuttu. Balıkçının kapısında Ağaoğlu’yu bekleyen bir kadın arkadaşı gazetecileri görünce yüzünü saklayarak, görüntü vermek istemedi. Sonrasında balıkçıya giren Ağaoğlu ve arkadaşı, denize nazır mekanda keyif yaptı, rakı içti.

El yapımı bir klasik

Rolls Royce İngiliz Kraliyet ailesinin makam aracı.
545 bin Euro (yaklaşık 1 milyon 553 bin TL) değerinde olan Ghost’un yüksekliği 1.55 metre. V 12 motoru 460 beygir gücünde. Bu güç sayesinde 2.5 tonluk ağırlığını kaldırmakta zorlanmıyor bile. 0-100 km/s 5,9 saniyede yükseliyor, maksimum hızı ise 240 km/s. Ghost, 100 km’de 14 litre yakıyor.

Ağaoğlu, Sedir Dergisi’ne verdiği röportajda Ghost’unu şu sözlerle anlatmıştı: “Çok prestijli ve özel bir otomobile sahip olduğunuzu size hissettiriyor. İhtişamlı görüntüsüne karşın hızlanmasını çok seviyorum. Bugün garajımda 12 adet üst sınıf otomobilim var. En büyük tutkum otomobil kullanmak. Şöförüm Hakan genelde arka koltukta oturur.”