Sektörel
10 Nis 2013 07:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:22

Alfemo Mobilya konsept mağazacılığa geçti!

Alfemo'nun Pazarlama Müdürü Süleyman Zoral, '2012 yılında yaptığımız yatırımlarla birlikte, yeni konseptimize toplamda104 milyon TL harcamış olacağız' dedi.

Alfemo Mobilya konsept mağazacılığa geçti!

 

Yatırımlarını geçen yıl üretimden sonra sahaya indiren Alfemo, mağaza içinde mağaza oluşturarak, konsept mağazacılığa geçti. Buna göre her mağazada, farklı ürün grupları, kendi segmentindeki ürünlerle bir arada sergileniyor. Alfemo Mobilya Pazarlama Müdürü Süleyman Zoral, “Tüm çocuk odası ürünleri, Kids&Teens bölümünde yer alıyor. Kendimize alt markalar oluşturuyoruz bir anlamda. Bu bölüme girdiğinizde, beğendiğiniz çocuk odasının tüm unsurlarını bir arada ve evinizde yerleştirilmiş gibi buluyorsunuz” dedi.
 
Zoral, “2012'de mağazalarımızı yenilemek için 12 milyon TL yatırım yaptık. 20 milyon TL tutarında da bayilerimizin yatırımı oldu. Toplam yatırım ise 32 milyon TL oldu” dedi. Zoral, şöyle devam etti: “Konsept mağazacılık için yaptığımız 32 milyon TL'lik yatırıma ek olarak, bu yıl da bu alanda yatırımımız sürecek. 2013'te yeni mağazacılık sistemimize 27 milyon TL harcayacağız. Bu rakam, bayilerimiz içinse 45 milyon TL olacak. 2013 yatırım toplamı da 72 milyon TL olacak. 2012 ile birlikte yeni konseptimize toplamda 104 milyon TL harcamış olacağız.”
Geçen yılı 160 milyon TL ciroyla kapattıklarını ve 2013'te cirolarını yüzde 30 artırmayı planladıklarını kaydeden Zoral, beş kıtada 60'ı aşan ülkeye ihracat 
yaptıklarını, ürünlerini ağırlıklı olarak Afrika, Ortadoğu ve Avrupa'ya ihraç ettiklerini bildirdi. “Bu yıl Avrupa'nın yanı sıra İç Afrika'yı çok önemsiyoruz” diyen Zoral,  geçen yıl gerçekleşen ihracat tutarının 19 milyon TL olduğunu açıkladı.
 
“Üretim ve ihracatta Çin lider konumda”
 
Alfemo markasının 1998 yılında kurulduğunu ve İzmir Torbalı'da, 65 bin metrekaresi kapalı, toplam 250 bin metrekare alanda faaliyet gösterdiğini söyledi. Zoral, ürün yelpazelerinde yatak odası, yemek odası, genç ve oturma odası ile birlikte yatak ve baza bulunduğunu aktardı. “Bir evin ihtiyacı olan tüm mobilya ve aksesuarlarını tüketiciye sunuyoruz” diyen Zoral, modüler mobilyada yılda 2.5 milyon metrekare, oturma grubunda yılda 250 bin adet, yatakta 125 bin adet ve bazada 100 bin adet üretim yaptıklarını kaydetti. 
Ayrıca şirketler grubunda bini aşkın kişinin çalıştığını vurgulayan Zoral, bunun 600'ünün üretim tesislerinde istihdam edildiğini kaydetti.
 
Türkiye'nin, mobilya sektöründe geçtiğimiz 10 yıl içinde atılım gerçekleştirerek Avrupa ülkeleri ile rekabet edebilir duruma geldiğini savunan Süleyman Zoral, bunda dinamik nüfus yapısı ve Avrupa'daki rakiplerine göre oldukça genç makina parkına sahip işletmeler olmasının etken olduğu görüşünü dile getirdi. Son beş yıl içinde tasarım ve mağazalaşma anlamında da çok yol kat edildiği yorumunu yapan Zoral, sektörün öncü markalarının ardı ardına 
 
Avrupa'da açtıkları mağazaların, tüm dünyanın gözünü Türk mobilya sektörüne çevirmesine yol açtığını ileri sürdü. Ancak sektörün halen çoğunluğunun 
 
KOBİ'lerden oluşan işletmeleri kapsadığını vurça önemli olduğunu savundu.
 
“Son 10 yılda Çin, üretim ve ihracat anlamında dünyada lider duruma geldi” diyen Zoral, bununla mücadele edebilmek için markalaşma ve kalite yatırımının şart olduğunu öne sürdü. Zoral, “Alfemo olarak biz de hem Ar-Ge ve inovasyon hem de kalite tarafında tekniğe ve çalışanımıza yatırım yaparak, bunun meyvelerini alıyoruz” diye konuştu.
 
Kobiden