Ekonomi
07 Eki 2019 10:50 Son Güncelleme: 07 Eki 2019 10:55

Albayrak'a Kızılcaham kampında zor soru!

AK Partili Milletvekilleri, enflasyonun düştüğünün açıklanmasına karşın sürekli yeni zamlar geldiğini belirterek, Bakan Albayrak'a oldukça zor sorular sordu. .

Albayrak'a Kızılcaham kampında zor soru!

AK Parti’nin Kızılcaham kampı dün tamamlandı. Milletvekilleri, enflasyonun düştüğünün açıklanmasına karşın sürekli yeni zamlar geldiğini belirterek "Bu zamları vatandaşa anlatamıyoruz" eleştirisini getirdi.

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, kampta, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomi ile ilgili sunum yaptı. Albayrak’ın ekonomide olumlu gelişmeler olduğunu anlatması üzerine, milletvekillerinden eleştiri geldi. Bir milletvekili, “Yeni Ekonomi Programı’nı (YEP) açıkladığınız gün elektriğe zam geldi” dedi. Albayrak ise YEP’in açıklandığı gün zam yapılmasının yanlış olduğunu kaydetti. Bir vergi paketi hazırladığını açıklayan Albayrak, “Çok kazanandan çok alacağız” dedi. Albayrak’ın bu sözleri vekiller arasında servet vergisi getirileceği şeklinde yorumlandı.  

Milletvekilleri, Erdoğan’ın katıldığı toplantıda ise “Enflasyon düştü deniyor. Ama sürekli zam geliyor. Zamları vatandaşa anlatamıyoruz” dedi. Erdoğan bunun üzerine “Sayın Bakan yanıtlasın” diyerek Albayrak’a söz verdi. Albayrak, ekonomideki dengeleme sürecinin devam ettiğini belirtti.

PUROYA DA VERGİ ARTIŞI

Sigara ile mücadele konusunda çalışmalara değinen Erdoğan, özel arabalarda sigara kullananlara yönelik denetimlere dikkat çekti. Milletvekillerini de uyaran Erdoğan, “Puro içenlerinizi de biliyorum. Puroya da ağır vergiler getireceğiz” dedi.

'KADIN BAKANLIĞI' GELİYOR

Bir milletvekilinin, "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile Bakanlığı’ndan çok kadın bakanlığına dönüştürüldü. Erkek ve çocuklar ihmal edildi” demesi üzerine Erdoğan, “Ayrıca bir kadın bakanlığı kurmamız gerekecek" dedi. Erdoğan’ın bu sözleri vekiller tarafından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın birbirinden ayrılacağı şeklinde yorumlandı.

Erdoğan, "Uzman doktorların maaşı düşük. Performansa dayalı aldığı ücretler ile döner sermayeden aldıkları paylar farklılık arz ediyor. Bu da çalışma barışını bozuyor" denmesi üzerine, bu sorunun çözülmesi için bir çalışma yapıldığını söyledi.