Konut Haberleri
01 Oca 2020 13:02 Son Güncelleme: 01 Oca 2020 13:31

Albayrak müjdeyi vermişti! 0,79 faiz oranıyla konut satışları başladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı faiz indirimi müjdesiyle, sıfır konutta konut kredisi faiz oranları yüzde 0,79'a düştü.

Albayrak müjdeyi vermişti! 0,79 faiz oranıyla konut satışları başladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı faiz müjdesi hem vatandaşları hem de gayrimenkul sektörünü memnun etti. Yeni faiz oranı bugün itibari ile sıfır konut faizleri 0,99'dan 0.79'a düştü. 

Faiz müjdesini veren Albayrak, şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Dedik ki yeni yılda güzel bir haber verelim. Bunu da Şırnak'tan verelim. Kamu bankalarımız istişare ettik, konuştuk. Gayrimenkul, konut sektörü önemli. Özellikle bu noktada iyileşmeleri vatandaşlara hemen yapmamız lazım. Türkiye üzerinden güzel bir mesajı da Şırnak'tan verelim. Onlardan geldi teklif, biz de 'Memnun oluruz.' dedik. 1 Ocak itibarıyla özellikle sıfır konut faizlerinde 0,99 olan oranı tarihi düşük seviyeler olan 0,79'a indirelim' diye bir teklifle geldiler, hayırlı olsun."

Sektör temsilcileri memnun

Sıfır konutta faiz oranlarının düşmesi sektörü umutlandırdı. Sektör temsilcileri faiz oranlarının düşmesiyle satışların artacağını ve piyasanın canlanacağını düşünüyor. 

Ziraat Bankası, VakıfBank ve HalkBank 1 Ocak itibariyle sadece sıfır konut alımlarında geçerli olarak faiz oranlarını yüzde 0.79’a düşürecek. Kamu bankalarının ikinci el için ise konut kredisi faiz oranları yüzde 0.99 seviyesinde kalacak. 

Ev fiyatları artacak

Kamu bankalarının yeni yıl kampanyası gayrimenkul sektörü temsilcileri tarafından oldukça olumlu karşılandı. Sektör uzmanları sıfır konuta talebin az olması nedeni ile düşük olan fiyatların faiz indiriminden sonra yükseleceği uyarısında bulunarak hızlı olunması çağrısında bulundu. 

Kamu bankalarının sıfır konut için sunduğu yüzde 0.79 faiz oranı ile 300.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık ödemeleri yaklaşık 4.300 TL oluyor. Vade sonunda toplam faiz ve anapara ödemesi ise 514.000 TL’ ye karşılık geliyor.