Konut Haberleri
14 Mar 2016 16:05 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:08

Alaçatı'ya havalimanı müjdesi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, turizm cenneti Alaçatı'ya havalimanı müjdesini verdi ve ayrıntılar da ihalenin yakın sürede yapılacağı ortaya çıktı

Alaçatı'ya havalimanı müjdesi
Turizm cenneti Alaçatı'ya havalimanı müjdesi geldi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın Alaçatı'ya inşa edilecek havaalanının yakın bir sürede ihaleye çıkacağını açıklaması turizmcileri mutlu etti. Yeni Asır'ın haberine göre, Çeşmeli ve Egeli turizmciler kararın bölgeyi Fransa'nın ünlü turizm cenneti Cannes'e dönüştüreceğini açıkladı.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkan Vekili Yakup Demir, Alaçatı Havalimanı'nın hizmete açılmasıyla bölgeye çok sayıda yerli ve yabancı turistin geleceğini ve herkesin ilgisini çekeceğini belirtti.

Bir an önce yapılmalı
Havaalanı olan bölgelerin turizmde hızla geliştiğini kaydeden Demir, "Çeşme'ye yapılacak havaalanının örneği dünyanın bir çok yerinde var. Bu sayede Çeşme'de kalite de artacak. Bu bölgeye dünyaca popüler isimler gelip, mülk satın alacak. Ayrıca Alaçatı'ya bu isimler gelip gittikçe ilçe daha da tanınıp gelişecek. Mülk alan ünlü isimler, hafta sonları Çeşme'ye gelip tatil yapacak ve bölgenin koylarını gezip ekonominin de canlanmasına katkı koyacaktır. O nedenle havaalanı bir an önce yapılmalı" dedi.

Ayrıca Demir, "Zaten önemli olan işin bürokratik kısmı. Bu tamamlandıktan sonra havaalanı çok hızlı şekilde inşa ediliyor. Havalanının ihaleye çıkmasının ardından uçuşların başlayacağı tarihi ise aslında Binali Bey belirleyecek. Bence hangi tarihi söylerse o tarihe alan yetişir. Eğer "Bu projeyi Temmuz ayına bitirin yıl sonunda da hizmete açalım" derse yıl sonuna açılmış olur. Artık bu tür projeler 6 ay içinde tamamlanabiliyor" şeklinde konuştu.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler de konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "Adnan Menderes Havalimanı tüm dünyayla İzmir'i bağlarken Çeşme ise turizmde Yarımada'yı besleyecek bir havaalanı olur. Böyle bir proje sadece Çeşme'ye değil Seferihisar'a, Karaburun'a, Mordoğan'a kadar tüm yarımadayı şaha kaldırır. Özdere'ye kadar bu katma değer uzanır. O nedenle Çeşme havaalanı özellikle Çeşme ve İzmir'i kalkındırır" dedi.