Konut Haberleri
31 Eki 2012 11:03 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:06

Aksaray, Beşiktaş ve Beyazıt’ın çehresi değişecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Aksaray, Beşiktaş ve Beyazıt’ın çehresini değiştirecek yeni projelerini anlattı.

Aksaray, Beşiktaş ve Beyazıt’ın çehresi değişecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim’den sonra Aksaray ve Beşiktaş”ın da çehresini değiştirecek projelerini açıkladı. Topbaş Kağıthane Belediyesi’nde düzenlediği basın toplantısında Kağıthane, Aksaray ve Beşiktaş ile ilgili projelerini açıkladı.

Aksaray’da trafik akışını düzenleyen viyadüklerin kaldırılacağını belirten Topbaş şöyle konuştu: "Bu projenin hayata geçmesi için mecliste maalesef muhalefet karşı çıktı. Viyadükleri kaldıracağız diyoruz. Deprem riski olan o köprüleri, o hantal yapıları... Dünyada bunları kaldıranlar ödül alıyor. Ama maalesef muhalefet bu arada kamu menfaatini de hiçe sayarak, mecliste destek vermedi. Ama bu Aksaray'da Valide Camisi'nde bir billur gibi, bir yüzük taşı gibi ortaya çıkmasını sağlayacak önemli bir meydanı İstanbullulara kazandıracak. Oradaki çarşıya müdahale etmeden bir düzenleme çalışmamız var.”

Beşiktaş'ta de benzer bir proje tasarladıklarını söyleyen Topbaş “Özellikle Askeri Müze'ye gelmeden önce dalacak olan trafik, çarşıdan denize kadar yaya ulaşımını sağlayacak çalışmamızı yaptık. Kuruldan birinci aşaması geçti” dedi.  Projenin ‘Kentsel tasarım’ kısmının kurulda çalışıldığına dikkat çeken Topbaş, “Bir başka şey daha Beyazıt Meydanı ile ilgili ciddi bir çalışmamız var. Beyazıt'a ciddi bir meydan şu andaki salaş görüntüsünden, otopark görüntüsünden kaldırıp, gerçekten güzelliğiyle o Beyazıt Camisi, İstanbul Üniversitesi giriş kapısı ve tarihi çevresiyle hissedilir bir proje çalışması yapıyoruz" diye konuştu.