Konut Haberleri
18 Haz 2014 09:57 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:16

Akıllı ev konseptiyle tasarruf sağlayacak

450 milyon TL’lik yatırım değerine sahip Future Park, akıllı ev konseptiyle hayata geçiriliyor. Hiper Gayrimenkul tarafından inşa edilen projede tüm sistemler tek dokunuşla kontrol edilebilecek.

Akıllı ev konseptiyle tasarruf sağlayacak
Projeyle ilgili bilgi veren Hiper Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Genç, projede uyguladıkları teknolojik donanımların dünyada gelinen en ileri düzeyi temsil ettiğini ifade etti.
Genç, “Evden çıktıktan sonra kapatılmayan enerji ve gaz sistemleri kullanılmadığında otomatik olarak kapanacak ve riskli durumlarda güvenlik sistemi devreye girecek” dedi.

Kullanım kolaylığı...
Konut sahiplerinin elektrik ve doğalgaz gibi enerji sarfiyatlarını da diledikleri tasarruf biçimine göre ayarlayarak faturalarını kontrol altında tutabileceklerini belirten Genç, akıllı ev teknolojisinin yediden yetmişe herkesin kullanabileceği kolaylıkta olacağını söyledi.
Genç, “Ev sahipleri evlerine gelmeden sıcaklığı ve aydınlatmayı ayarlayabilecek, tüm faturaları ortak uygulamalar sayesinde otomatik olarak ödeyebilecek ve siteye ait tüm duyuruları otomatik mesaj ile ekrandan takip edebilecekler” diye konuştu.

Anahtarsız açılan kapı
Future Park’
ta yer alan güvenlik tedbirlerine de değinen İbrahim Genç, şunları söyledi:
“Hırsızlık durumlarında hırsız alarmı devreye girecek. Ayrıca konut sahibi evde yokken gelen misafirler görüntülü veya sesli mesaj bırakabilecekler. Bu şekilde konut sahibi evde olmasa bile kimin geldiğini görüntülü olarak takip edebilecek. Bunun yanı sıra akıllı otomasyon sistemine sahip projede, konut sahipleri anahtar kullanmadan şifre veya kart ile evlerine girebilecek.”