Güncel
15 Mayıs 2019 15:12 Son Güncelleme: 15 Mayıs 2019 15:52

AK Parti'den seçim öncesi ceza affı teklifi

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, köprü cezalarının iptali için Meclis Başkanlığı'na sunacakları bir teklif olduğunu söyledi.

AK Parti'den seçim öncesi ceza affı teklifi

AK Parti, 23 Haziran'da İstanbul'da yapılacak büyükşehir belediye başkanlığı seçimi öncesi köprü cezalarına af teklifini gündeme getirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Ramazan bayramına kadar gündemlerinden çıkması gereken öncelikli yasalar olduğunu söyledi. 

Muş, Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım'ın gündeme getirdiği köprü geçiş cezalarıyla ilgili çalışma yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Binali Yıldırım'ın gündeme getirdiği köprülerle alakalı bazı vatandaşlara verilen yüklü miktarda cezalar vardı. Bu cezaların iptali için Meclis Başkanlığı'na sunacağımız teklif var. Meclis'in programına göre yasalaşması halinde bu sorun da ortadan kalkacaktır. Diğer alanlarla ilgili bir çalışmamız var. Netleştiği zaman onu da kamuoyu ile paylaşacağız. Şimdi üzerinde çalışıyoruz."

Yıldırım, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden yasak geçişlerle ilgili cezalar konusunda şunları söylemişti:

"Bu kararı konuştuk İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle, düzeltiyorlar. İnşallah bundan böyle birinci sınıfa giden ister taksi, ister Doblo veya benzeri araçlar olsun herhangi bir şekilde cezalı geçiş sayılmayacak. Böylece vatandaşlarımızın, İstanbulluların mağduriyeti de bitmiş olacak."