Ekonomi
06 Ağu 2016 13:33 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:32

Ağustos’ta tatil rekoru ..

Yabancı gelmedi ama Türkler tesisleri doldurdu. Temmuz’dan sonra bu ay da rekor talep oldu ..

Ağustos’ta tatil rekoru  ..
Türkiye'de yurt içi turlara talepte son yılların hareketli dönemlerinden biri yaşanıyor. Geçen yıl Ağustos ayında 325 bin kişinin kayıt yaptırdığı yurt içi turlarda, bu sene kayıt sayısı 400 bin kişiye yükseldi.

Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, Temmuz'daki Ramazan Bayramı dolayısıyla 9 günlük tatil ile Rusya ve İsrail ilişkilerinde iyileşmeyle dış pazardan artan talebin etkisiyle yurt içi tur fiyatlarının ortalama yüzde 50 arttığını söyledi. Temmuz ve Ağustos'un Türkiye'de turizm sezonunun en yoğun dönemi olduğuna ve bu dönemde arz-talep arasındaki dengesizlikten fiyat artışı yaşandığına dikkati çeken Polatoğlu, şunları kaydetti:

Yurt dışında düşüş var

"FETÖ'nün darbe teşebbüsünden sonra yurt dışına çıkışlarda kısıtlama başlayınca, yurt dışı tur programlarında iptaller yaşandı. Vatandaşlar da bu gelişmelerden sonra yurt içi turlara yöneldi. Bakanlık da yurt dışına çıkışlarda yaşanan sıkıntı nedeniyle tur programını iptal etmek isteyenlerin parasını geri alabileceğini açıkladı. Bu yüzden vatandaşlar yurt dışı tatilini ya erteledi ya iptal etti ya da yurt içi turları tercih etti."