Ekonomi
03 Mar 2021 09:15 Son Güncelleme: 03 Mar 2021 09:15

Ağrı'nın taşı toprağı altın! Kentte bayram havası... 300 milyon dolar yatırım geliyor

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, Koza Altın Grubu'nun Ağrı'da altın rezervi tespit ettiğini açıkladı. Gülal, bulunan rezervin çıkarılıp işlenebilmesi Ağrı'da 300 milyon dolarlık yatırımla bir tesis kurulabileceğini söyledi.

Ağrı'nın taşı toprağı altın! Kentte bayram havası... 300 milyon dolar yatırım geliyor

Ülkemizin farklı bölgelerinde zaman zaman bulunan altın madeni yataklarına bir yenisi daha ekleniyor. TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, kayyım yönetimindeki Koza Altın Grubu’nun Ağrı-Diyadin’de bulduğu altın rezervi için 300 milyon dolar tutarında yatırım yapılabileceğinin işaretini verdi.

Grubun 38 ayrı noktada sondaj çalışmalarını sürdürdüğüne işaret eden Gülal, Ağrı’da bulunan rezervle ilgili ilk raporun geldiğini söyledi. Gülal, “2022 sonuna kadar ilk altını çıkarmayı hayal ediyoruz” dedi.

300 MİLYONLUK YATIRIM

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, kayyım olarak yönettikleri Koza Altın Grubu’nun Ağrı’nın Diyadin ilçesinde bulduğu altın rezervi için, “Tesis kurmayı gerektirecek kadar bir altın varlığı söz konusu” dedi. Gülal, bir altın tesisinin 300 milyon dolarlık yatırım gerektirdiğini belirterek, Ağrı’ya bu büyüklükte yatırım yapılabileceğinin işaretini verdi.

1000 KİŞİLİK İSTİHDAM

Gülal "Ağrı’da bulunan rezerv, tesis kurmayı gerektirecek ölçüde. Rezervle ilgili Avustralya’dan bir rapor bekliyorduk, birincisi geldi. Diyadin’de tesisi kurup, 2022 sonuna kadar orada ilk altını çıkarmayı hayal ediyoruz. Tesisin 1000 kişilik istihdam kapısı açacağını düşünüyoruz." dedi.