Konut Haberleri
06 Ağu 2016 13:29 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:32

Ağbal'dan açıklama: Kredi kartıyla da ödeme yapılabilecek

Maliye Bakanı Ağbal, yapılandırmanın detaylarını açıkladı: 442 liraya ulaşan trafik cezası borcu 167 liraya inecek. 50 liranın altındaki borçlar silinecek. Kredi kartıyla da ödeme yapılabilecek. ..

Ağbal'dan açıklama: Kredi kartıyla da ödeme yapılabilecek
Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren borç yapılandırma ve vergi barışı kapsamında, 29 milyon dosyadaki 50 liranın altındaki borçlar siliniyor.

Vergi barışından yararlanan vatandaşın 442 liralık trafik cezası 167 liraya iniyor. Başvuru Ekim sonunda bitecek, ilk ödeme de Kasım'da yapılacak.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, vatandaşlara bu fırsatı kaçırmamaları çağrısı yaparken, "Bir gün dahi kaybetmeden vergi dairelerine gelin. Ekim sonuna kadar vakit var ama beklemeyin. Borcunuzu ödeyin, işinize gücünüze bakın" dedi. Yeniden yapılandırma kapsamındaki borçların kredi kartlarıyla da ödenebileceğini belirten Ağbal, "Vatandaşlarımız dilerlerse kredi kartlarıyla bu borçlarını ödeyebilecek" diye konuştu.

Öğrencilere de müjde

Bakan Ağbal, yeniden yapılandırmanın ayrıntılarını örneklerle açıkladı. Buna göre; örneğin 2013'ten 150 lira olan trafik cezası borcu bugün itibariyle 442 lira oluyor. Yapılandırılırsa 187 liraya, peşin ödenirse 167 liraya düşecek. Ağbal, vatandaşın vergi dairesine en fazla Motorlu Taşıtlar Vergisi borcu olduğunu söyledi. Yüksek öğretim öğrencilerini ilgilendiren önemli düzenleme yaptıklarını aktaran Ağbal, "Öğrenim kredisini ödemeyen 580 bin öğrencimiz var. Bu borçlarını da çok daha düşük tutarlarda ödeme imkanı geliyor" dedi.

Düzenli ödemye vergi indirimi

Milyonlarca kişiye 160 milyar liranın üzerindeki kamu borcunu yeniden yapılandırma imkanı getiren Bakanlık, vergi borcunu düzenli ödeyenlere de ödül verecek. Vergi borcunu zamanında düzenli olarak ödeyene indirim çalışması başlatıldı.


Maliye Bakanı Ağbal şu mesajları verdi:
● Son başvuru 31 Ekim'de.
● Hangi vergi olursa olsun taksitle, daha az tutarda ödeme imkanı getiriliyor.
● Borcun aslını ödeyene gecikme zammı yok.
● Geçmişten gelen cezalar kaldırılıyor, gecikme faizi, zamlardan vazgeçiliyor.
● 100 bin liralık borcu 3 yılda 154 bine çıkan vatandaş, barışla 109 bin lira ödeyecek.
● Öğrenim kredisi borçlarına kolaylık geliyor.
● 50 liranın altındaki borçlar siliniyor...