Ekonomi
06 Şub 2018 13:26 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:39

Ağbal: Ekonomi için ahkam kesenlerin hepsi suskun

Maliye Bakanı Naci Ağbal, AK Parti grup toplantısı öncesi ekonomik verilere ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Ağbal, “2017’nin başında, ortasında ve sonunda ahkam kesenlerin hepsi şu anda suskun" ifadelerini kullandı.

Ağbal: Ekonomi için ahkam kesenlerin hepsi suskun
Maliye Bakanı Naci Ağbal, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Ekonomi alanında önemli çözümler ürettiklerini ve  piyasanın önünü açtıklarını belirten Ağbal, torba tasarıya ilişkin de şu ifadeleri kullandı:

‘ETKİLERİNİ DAHA ÖNCE GÖRDÜK’

90 maddelik paketin içerisinde olan birçok konu, gerek genel ekonomi gerek sektörel düzeyde ekonomiye ve piyasalara da rahatlık getiren düzenlemeler. 2017 yılının başında da aynı türden düzenlemeleri yaptık ve onun ekonomi üzerinde nasıl bir dalga etkisi meydana getirdiğini de gördük. O açıdan yapılanları beğenmeyenler hiçbir zaman için iş yapmayanlardır.

‘ŞİMDİ NİYE YORUM YAPMIYORLAR’

Çok üzülüyorum. Ülke ekonomisi ve bütçesiyle ilgili 2017 yılının başında, ortasında, sonunda ahkam kesenlerin hepsi şu anda suskun. Yani 'Bu bütçeyi tutturamayacaklar, yüzde 2'yi geçecek' diyen içerideki bir takım köşe yazarları var. Niye şimdi bütçeyle ilgili bir yorum yapmıyorlar? 'Ekonomi Kasım, Aralık geldiğinde nefesi kesilecek' diyenler niye yorum yapmıyor?

‘TORBA YASALAR BİRER İHTİYAÇ’

Bizim özelliğimiz şu; sürekli ekonomi canlı, dinamik. Ortaya çıkan ihtiyaçlar karşısında güçlü bir iktidarız, meseleleri doğru bir şekilde teşhis edip çözümler getirebiliyoruz. O açıdan torba yasalar aslında canlı ve dinamik olan ekonominin ihtiyaçlarını anında karşılayan düzenlemeler.