Konut Haberleri
14 Kas 2012 13:28 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:11

Ağaoğlu’ndan orman açıklaması: Hata yaptık!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ağaoğlu'nun Fatih Ormanı’ndaki işletme sözleşmesini iptal etti. Ağaoğlu, bugün basın toplantısı düzenleyerek karara yanıt verdi.

Ağaoğlu’ndan orman açıklaması: Hata yaptık!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ağaoğlu'nun Fatih Ormanı’ndaki işletme sözleşmesini iptal etti. Ağaoğlu, bugün basın toplantısı düzenleyerek karara yanıt verdi.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın, Fatih Ormanı Mesire Alanı’nın işletmeciliğini yürüten AKC Petrol Ürünleri’nin sözleşmesini feshetmesini doğrulayarak, “İptal kararını saygıyla karşılıyorum. İhtarname dün akşam 18.00’de geldi. Orman Bakanlığı’na yeri seve seve iade etmeye hazırım” dedi.

Ağaoğlu, Maslak 1453 projesi için Fatih Ormanı’nda atıyla çektiği reklama ilişkin de “Reklam biraz iddialı, biraz da kibirli oldu kabul ediyorum. Orman olduğu için atla gezdim; deniz olsa kayıkla gezerdim” dedi.

Projenin yapıldığı arazideki gecekondunun önünde bulunan 3-4 ağacı makinelerle söktüklerini savunan Ağaoğlu, “Onları da satış ofisinin önüne yerleştirdik, kesmedik. Arazide bir tane bile ağaç yoktu, ormanla sınırlarımız da belli. Ormanın projenin yakınında olması avantajımdı, tabii ki bunu kullanacağım. Neticede iş adamıyım” diye konuştu.

Ağaoğlu, bakanlığın iptal kararını saygıyla karşıladığını belirterek şunları söyledi: “Biz burada bir usul hatası yaptık. Akıncı Petrol ile konuştuk. Sözleşmesini inceledik. Sözleşmesinde şöyle bir madde var; ‘İki sene içinde devredemez.’ Biz o maddeyi gördük ve devraldığımız an Sayın Muammer Akıncı’nın iki yıllık süresi dolmuştu. Ama usul hatası yaptık. İki yıl sonra devir bakanlığın iznine tabi. Yani ön izin alması gerekir. Biz belki burada, işlerimizin yoğunluğundan biz burada bir hata yaptık. Yani usul hatası yaptık. Dolayısı ile Bakanlığın bu yetkisi vardır. Tasarruf Sayın Orman Bakanlığı’na aittir. Biz buna saygı duyarız. Dün akşamüzeri saat 18.00 gibi bize noterden ihtarname geldi. Burada da açık söylüyorum. 10 gün içinde teslim etmemiz gerekiyor. Bugüne kadar da oraya 3.5 milyonun üzerinde bir yatırım yaptım. Tuvaletlerinden tutun, lavabolarına kadar. Ben yarın itibari ile yeri bakanlığa teslim etmeye, belki dava açsam haklıyımdır, haksızımdır şudur budur ama tartışma konusu dahi yapmıyorum. Orman Bakanlığı’na seve seve yeri iade etmeye de hazırım. Bunu da burada huzurunuzda söylüyorum.”