Konut Haberleri
14 Mar 2016 07:53 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:08

Ağaoğlu rotayı yurt dışına kırdı

Türkiye'nin en güçlü gayrimenkul ağına sahip Ağaoğlu, yatırım rotasını yurt dışına da çevirdi...

Ağaoğlu rotayı yurt dışına kırdı
Ağaoğlu imzası yurt dışına çıkıyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, İstanbul’da yatırım yapmanın zorlaştığını belirterek, yurtdışına açılmak için ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi. Ağaoğlu Uludağ’daki My Mountain adlı otelinde gazetecilerle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.
Ağaoğlu’nun 2013 yılında Bakırköy 46 isimli projesi, yapı yoğunluğunu artırdığı, tarihi yarımada siluetini etkileyeceği gibi sebeplerle durdurulmuştu. Enerji yatırımlarında da sık sık bürokratik engellerle karşılaştığını vurgulayan Ağaoğlu, uzmanlık alanları olan konut geliştirme dışında enerji yatırımları için de yurtdışını hedefe koyduklarını dile getirdi.

İşte öncelikli pazarlar
Hedef pazarları ve yatırım hedefleriyle ilgili olarak ipuçları veren Ağaoğlu, özellikle ambargonun kalkması ardından dünyanın her yerinden İran’a yatırımcı akını olduğunu ifade etti. Ali Ağaoğlu, “Türkiye’de hiçbir dönemde iş yapmak bu kadar zor olmamıştı. O yüzden biz artık dışarı çıkma hedefindeyiz. Özellikle İran büyük potansiyeliyle dikkat çekiyor. Orada bir şeyler yapacağız, hatta bir şeyler olmaya da başladı. Tüm dünyanın gözü üzerinde, İran’da uçaklarda otellerde yer yok. Suudi Arabistan ve Almanya da öncelikli pazarlarımız” dedi. Ayrıca Ağaoğlu, Anadolu illerinde de proje geliştirmek için düğmeye bastı.

Yavaş hareket ediyoruz
Geçen hafta Maslak 1453 projesinin ilk ofis bloğunu satışa açan Ağaoğlu, ay sonuna kadar büyük çoğunlunu satacaklarını söyledi. Projenin konut kısmında ise satışlarda yüzde 90 oranına geldiklerini hatırlatan Ağaoğlu, “Biz proje çıktığımızda, kampanya yaptığımızda piyasa da hareketleniyor, piyasada yapıcı, harekete geçirici bir etkimiz var. Şu anda da bunu hissediyoruz” diye konuştu.
İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) ile ilgili son bilgileri veren Ağaoğlu, şunları söyledi:
“İFM’de altyapı çalışmaları bitti, metro inşaatı da bitmek üzere. Projede ruhsatını alanların bir kısmı inşaatına başladı, bir kısmı başlamak üzere. Bizler zaten binaları en iyi şekilde yaparız. Önemli olan dünya finans piyasasından pay almak için harekete geçmemiz, gelecek olanlar için vergi düzenlemeleri, kapsamlı çalışmalar yapmamız lazım. Burada bir istek var ama yavaş hareket ediyoruz.”

Burada 300 bin metrekarenin üzerinde satılabilir alanları olduğunu anlatan Ağaoğlu, satma konusunda tereddütleri olmadığını ama İFM’de niyetlerinin kiralama olduğunu belirtti. Ağaoğlu, “Dünyaya baktığımız zaman emlakta kısmi dönemlerde dalgalanmalar olduğunu görüyoruz. Ama finans merkezleri olan bölgelerde fiyatlar hiçbir zaman aşağı inmiyor” diye konuştu.

Düzce'ye çinemto fabrikası
Gelecek salı günü Amasya’da hidroelektrik santralinin açılışını yapacaklarını belirten Ağaoğlu, mayıs ayında ise Sefarihisar’da rüzgar santralini açacaklarını dile getirdi. Ağaoğlu Şirketler Grubu sanayi yatırımlarını da artırdı. Grubun sanayi yatırımlarının başında olan Ali Ağaoğlu’nun oğlu Alican Ağaoğlu, “Düzce’de 200 milyon dolar yatırımla çimento fabrikası kuruyoruz. Yıllık üretim miktarı 2 milyon ton olacak” dedi.
Duygu Erdoğan/Milliyet