Ekonomi
22 Oca 2018 12:18 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:38

Afrin operasyonu ekonomiyi nasıl etkiler?

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Afrin operasyonunun Türk ekonomisine etkisinin oldukça sınırlı olacağını dile getirdi.

Afrin operasyonu ekonomiyi nasıl etkiler?
Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Suriye’ye yönelik operasyonun ekonomi üzerinde nasıl etki bırakacağına dair önemli mesajlar verdi. 

ULUSAL GÜVENLİK İÇİN
Türkiye'nin Suriye'de oluşan devlet boşluğu nedeniyle 2015 ortasından itibaren çok büyük bir terör tehdidiyle karşı karşıya kaldığına işaret eden Şimşek, "Türkiye, haklı olarak kendi ulusal güvenliğine yönelen tehdidi minimize etmek için adım atıyor. Harekat, dar kapsamlı, etkili ve Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi kısa sürede Türkiye'nin terörle mücadelede elini güçlendirecek bir operasyon. Aslında bu operasyon, Suriye'deki Kürt kardeşlerimizi de Arap kardeşlerimizi de Türkmen kardeşlerimizi de terör örgütlerinin zulmünden kurtaracak." dedi.

BÜTÇEMİZ GÜÇLÜ
Zeytin Dalı Harekatı'nın daha önce El-Bab'da yapılan operasyondan farklı olmadığına dikkati çeken Şimşek, "Piyasalara mesajım, bunun bütçeye, ekonomiye etkisi son derece sınırlı. Ulusal güvenlik söz konusu olunca biz zaten gerekeni yapıyoruz, kaynak anlamında. Bütçemiz güçlü." ifadesini kullandı.