Konut Haberleri
27 Haz 2016 10:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:27

Adım İstanbul ve Evvel İstanbul'daki dükkanlar satılamadı!

Birçok yatırımcı için umut vaadeden Başakşehir Kayaşehir bölgesinde İntaya, EYG, İntes ortaklığıyla yapılan Adım İstanbul ve Evvel İstanbul projeleri beklenen ilgiyi görmedi.

Adım İstanbul ve Evvel İstanbul'daki dükkanlar satılamadı!
İstanbul'un gelecek vaat eden lokasyonlarından olan Başakşehir'in Kayaşehir bölgesinde ard arda lanse edilen konut ve ticari projeler doğal olarak bir stok oluşumunu da beraberinde getirdi.

Geçtiğimiz iki yıl içerisinde aynı bölgede Emlak Konut GYO'nun gerçekleştirdiği ihalelere girerek, 'Sektörde Ben de varım' diyen EYG, konut satışlarındaki başarısını ticari alan satışlarında ortaya koyamadı.

İntaya, EYG, İntes Ortaklığı'nın imzasıyla Kayaşehir'de inşa edilen  Adım İstanbul ve Evvel İstanbul projelerinde her yatırımcıya hitap ettiği söylenen mağazalara beklenen ilgi gösterilmedi. 14 Mayıs 2016'da açık artırmayla satışa sunulan 130 dükkândan beklenen hasılat elde edilemedi. Büyüklükleri 37 ile 1.198 metrekare arasında değişen bu ünitelerin lansmanının hükümet değişikliğinin yapıldığı döneme rastlaması da arzu edilen performansın sağlanmamasında etkili oldu.

İhale öncesinde gerçekleştirilen basın toplantısına ev sahipliği yapan EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, bir gazetecinin 'dükkanlar elde kalırsa ne yapacaksınız' sorusuna  oldukça iddialı bir üslupla 'Bizim gündemimizde böyle birşey yok' demişti. Ancak gelişmeler bu iddialı yaklaşımın aksine dükkanların projenin ismi gibi adım adım satılması gerektiğini ortaya koydu.

Emlak Konut GYO'nun raporlarına bakılırsa satılan ticari ünite sayısı sadece 29... Peki, başta acaba EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik ve ortaklarını hayal kırıklığına uğratan bu sonuç, dükkânlar için belirlenen rayiç değerlerin yüksek olmasından mı kaynaklandı, yoksa yeterince ilgi toplayıcı bir tanıtım süreci yaşanmamasından mı?

Ortaklar bu konuda mutlaka bir sorgulama sürecine girmiştir. Ancak bu işten en kârlı çıkan ismin Medipol Başakşelıir Futbol Kulübü Teknik Direktörü Abdullah Avcı olduğunu söyleyebiliriz. Avcı, futbol dünyasındaki kariyerine bir de reklam filmiyle elde ettiği bir kariyer ekledi. Üstelik topu en iyi şekilde sektirerek. Bakalım, 2016 gayrimenkul piyasasında önüne gelen topu en sektiren ve dur kalk ile ilerleyen bu süreçten kim kârlı çıkacak onu da beş altı ay içinde göreceğiz.