Konut Haberleri
12 Eki 2015 09:29 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:34

Adana'da TOKİ'ye izdiham oldu

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şubesi Başkanı Seyfi H. İyiyürek, TOKİ konutuları için şimdiye kadar toplam 12 bin emekli vatandaşın başvuruda bulunduğunu söyledi..

Adana'da TOKİ'ye izdiham oldu
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Merkezi'nin girişimleri ile ev sahibi olmayan ve eve erişim konusunda sıkıntı yaşayan emekli vatandaşlar için Türkiye genelinde başlatılan “TOKİ’den uygun koşullarda ev edinme” kampanyası kapsamında sadece TÜED Adana Şubesi’ne 12 bin başvuru yapıldığı açıklandı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından yapılacak ve uygun ödeme koşulları ile satışa sunulacak olan 3+1 ve 2+1 evlerden alabilmek için TÜED Adana Şubesi’ne müracaatta bulunan emekli vatandaşların sayısı 12 bine ulaştı.

Konu hakkında açıklamada bulunan TÜED Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, TOKİ tarafından verilen formları üyelerine ücretsiz olarak temin ettikleirni ve üyelerin TOKİ konutu başvurularını kabul ettiklerini belirterek emeklilerden herhangi bir dosya parası da alınmadığını vurguladı.

Bazı derneklerin ev başvurusunda bulunan üyelerden 21 lira dosya parası aldığını belirten İyiyürek, alınan dosya parasından şikayetler üzerine haberdar olduklarını ancak kendilerinin kesinlikle üyelerden dosya parası almadıklarını vurguladı.