Konut Haberleri
15 Ara 2015 18:00 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:54

Adana'da modern yaşam başlayacak!

Adana'da 22 hektarlık dev alan kentsel dönüşümle birlikte modern bir yaşam alanına dönüşecek.

Adana'da modern yaşam başlayacak!
Adana'da 22 hektarlık alan kentsel dönüşüme giriyor. Dönüşümle birlikte Adana'nın modern bir yaşam alanına kavuşması bekleniyor.

Konuyla ilgili olarak Ankara’ya gidip Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile görüşen Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana’ya yakışan çok önemli bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Modern yaşam alanına kavuşacak
22 hektar alanın Kozan Çarşısı ve Sanayi Çarşısı’nın olduğu bölgeyi kapsadığını hatırlatan Çelikcan, "Sanayi Çarşısı" ve "Kozan Çarşısı" olarak bilinen bu alan üzerinde bulunan binaların eski ve Adana’ya yakışmayan bir görüntü sergilediğini söyledi.

Alan içerisinde 192 adet konut, 800 adet işyeri bulunduğunu belirten Çelikcan, projeyle 916 adet konut, 338 ofis ve 220 adet ofis binaları, altında mağaza 140 adet konut altı iş yeri planladıklarını kaydetti. Çelikcan, "Biz bu projeyle burada planlı ve modern bir yaşam alanı oluşturacağız" dedi.

Kent meydanı da yapılacak
Dönüşüm alanı içerisinde Adana Kent Meydanı da yapılacağını vurgulayan Çelikcan, "30 dönüm alan üzerine kurulacak olan kent meydanında birçok etkinlik yapılabilecek. Ulaşımı dolayısıyla tüm Adana’ya hizmet edecek ve tarihi Taşköprü ile de bir bütünlük sağlayacak kent meydanı Adanamıza şimdiden hayırlı olsun" diye konuştu.