Konut Haberleri
08 Nis 2016 16:48 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:11

Adana'da kentsel dönüşüm projeleri hız kazandı

Adana'nın Seyhan ilçesinde gerçekleşecek kentsel dönüşüm çalışmaları için 2 bin 811 konut ve 317 dükkan yıkılacak.

Adana'da kentsel dönüşüm projeleri hız kazandı
Birçok bölgede başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları ile, bölgelerdeki evlerin fiyatı iki katına çıkıyor. Tasarlanan bu projeler ise bir bir hayata geçiriliyor.

Adana Seyhan ilçesinde Barbaros ve Bey mahallelerini kapsayan 'Seyhan Yeşilvadi Evleri-1 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'ne de start verildi.

45 hektarlık alan üzerinde uygulanacak proje kapsamında hali hazırda bölgede bulunan 2 bin 811 konut ve 317 işyeri için yıkım kararı alındı.

Bu bölge üzerinde 4 bin 80 yeni konut ile 17 bin 216 metrekare alan üzerinde sağlık ocağı, park, spor alanı ile hastane, kültürel, sportif, dini ve sosyal tesisler ile pazar yeri ve kreş yapılması planlanıyor.

Modern ve huzurun yeni adresi olacak

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bölgedeki dönüşüm ve gelişimin tamamlanmasının ardından Barbaros ve Bey mahallelerinin 'modern ve huzurlu yaşamın' yeni adresi olacağını açıkladı.

Seyhan'da gerçekleşecek kentsel dönüşümle ilgili konuşan Karalar, "hepimizin doğup büyüdüğü ve bugünkü kişiliğini bulduğu sevdiğimiz klasik mahalle kültürü modern yaşam alanları ile yeniden hayat bulacak.
Kısaca komşuyu komşudan ayırmadan, insanları doğup büyüdüğü sokaklardan koparmadan ancak gelişen modern yaşamın olmazsa olmazları kabul edilen sosyal donatılarla zenginleştirilmiş yeni bir şehir inşa edeceğiz hep birlikte" dedi.