Konut Haberleri
03 Kas 2015 15:35 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:42

Adana'da gereğinden fazla otel mi yapılıyor?

TÜRSAB Adana Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şirin yaptığı açıklamada, Adana'da günlük ortalama 2 bin geceleme yapılmasına karşın 11 bin yatak kapasitesi olduğunu söyledi..

Adana'da gereğinden fazla otel mi yapılıyor?
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Adana Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şirin yazılı bir açıklama yaparak,  Adana'da otel yatırımlarının kentin ihtiyacının üzerine çıktığını, 11 bine yaklaşan yatak kapasitesine karşın günlük ortalama 2 bin geceleme gerçekleştiğini belirterek yeni otel yatırımlarının ise endişe yarattığını söyledi.

Otellerde istenilen doluluk oranlarına bir türklü ulaşılamadığını da belirten Şirin, kentteki gecelik konaklama ücretlerinin ise son yılların en düşük seviyesine  kadar indiğini, otel yatırımlarının da kentin ihtiyacının çok üzerine yükseldiğini söyledi ve son yıllarda Adana'da ihtiyaç dışı derecede fazla olan otel yatırımlarını anlamakta zoruk çektiklerini belirtti.

Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün 2014 yılına ilişkin verilerine göre Adana'da turizm işletme belgeli yatak kapasitesi 6 bin 431, yerel yönetimlerce belgelendirilen yatak kapasitesi 4 bin 383olduğunu belirten Şirin, 2 bin 638 adeti yatırım belgeli  ve yapım aşamasında olan 11 bine yatak kapasitesine rağmen yıllık 753 bin 465 adet, günlük ise 2 bin 65 adet geceleme gerçekleştiğini söyledi.

Adana'da ihtiyacın 5 katı yatak kapasitesinin olduğunu vurgulayan Şirin,  yatırımcının yanlış yönlendirilmemesi ve çok iyi analiz yapılması gerektiğini söyledi.