Güncel
10 Nis 2018 10:01 Son Güncelleme: 09 Oca 2019 19:03

Adana merkezli dolandırıcılık operasyonunun detayları ortaya çıktı

- Telefonla dolandırıcılık yapan şüphelilere yönelik "Son alo" ismiyle düzenlenen ve 59 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, 15 mağdurun 600 bin lira dolandırıldığı tespit edildi- Polis ekiplerinin operasyon öncesi yaptığı teknik takip sayesinde 250'ye yakın kişinin yaklaşık 15 milyon lira...

Adana merkezli dolandırıcılık operasyonunun detayları ortaya çıktı

ADANA (AA) - Adana merkezli 10 ilde telefonla dolandırıcılık yapan zanlılara yönelik "Son alo" adıyla düzenlenen operasyon kapsamında 15 kişinin 600 bin lira dolandırıldığı, 250'ye yakın kişinin de yaklaşık 15 milyon lira dolandırılmaya çalışıldığı belirlendi.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince, 5 gün önce telefonla dolandırıcılık yapanlara yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 59 kişinin emniyetteki sorgusu sürüyor.

Yapılan çalışmalarda ise şüphelilerin vatandaşları kandırmak için kullandıkları yöntemler ortaya çıkartıldı.

Zanlıların, aradıkları kişileri "terör örgütleri PKK ve FETÖ bağlantılarının olduğu", "soyulan bir kuyumcuda kimliğinin ele geçirildiği" ve "banka görevlilerinin hesaplarını boşalttığı" yalanıyla kandırdıkları tespit edildi.

Şüphelilerin benzer yöntemlerle 15 kişiyi yaklaşık 600 bin lira dolandırdığı belirlendi. Bu arada polis ekiplerinin operasyon öncesi yaptığı teknik takip sayesinde 250'ye yakın kişinin yaklaşık 15 milyon lira dolandırılmasını engellediği öğrenildi.

Bu arada, zanlıların bir kısmının örgüt için banka hesaplarını kullandırdıkları, bir kısmının da mağdurlara ulaşıp elden para ve ziynet eşyalarını aldıkları iddiasıyla gözaltına alındığı bildirildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kendilerini polis, asker ve savcı olarak tanıtarak vatandaşları dolandırdığı iddia edilen şahıslara yönelik 3 aylık teknik ve fiziki takibin ardından 5 Nisan'da Adana'nın yanı sıra İstanbul, Ankara, Eskişehir, Edirne, Gaziantep, İzmir, Mersin, Osmaniye ve Şanlıurfa'da 73 adrese şafak vakti operasyon düzenlemiş, 59 kişiyi gözaltına almıştı.

Şüphelilerin telefonla dolandırıcılık için çağrı merkezi kurdukları, özel programla aradıkları kişilerin cihazlarında farklı numaralar görünmesini sağladıkları tespit edilmişti.